Wervik verkoopt leegstaande pastorie in Kruisekestraat

Redactie KW

De stad Wervik wil de oude pastorie van de Sint-Jozefsparochie verkopen. Het princiepsakkoord werd goedgekeurd door de gemeenteraad.

De leegstaande woning bevindt zich pal aan de overkant van de Sint-Jozefskerk. De aangestelde landmeter-expert heeft de waarde geschat op 200.000 euro. Naast een kleine garage is er ook een houten tuinhuis en tuin.

Al jaren niet meer door pastoor bewoond

Naar aanleiding van de oprichting van de Sint-Jozefsparochie kocht de stad halfweg de vorige eeuw grond aan om een pastorie te bouwen. Voor zover na te gaan, werden de bouwwerken in 1954 voltooid. Het gebouw deed nadien dienst als pastorie. Ondertussen woont daar al vele jaren geen pastoor meer.

Vanaf 1999 was het Dagcentrum Den Akker er gevestigd. Gezinnen of jongeren met een problematische leefsituatie konden er hulp krijgen. Den Akker was een afdeling van de vzw Ons Tehuis, met administratieve zetel in Ieper. Eind vorig jaar sloot het dagcentrum en de pastorie diende sindsdien enkel nog voor de vergaderingen van het kerkbestuur en als ontvangstruimte voor gelovigen. Het archief van de kerkfabriek Sint-Jozef is verhuisd naar het nieuw Erfgoedcentrum in de Koestraat. De stad kent de kerkfabriek een secretariaatsvergoeding toe van 125 euro per maand.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier