Wervik rockt op het St-Maartensplein

Redactie KW

Het gratis muziekfestival Rock op het Plein was een meer dan succesvolle opener van de vijfdaagse zomerkermis in de grensstad. Er traden vijf groepen op en nadien was er nog een afterparty met twee jonge dj’s.

Momma Said So uit Avelgem mocht de spits afbijten. Zwartwerk kreeg lovende commentaren, Manoeuvres alvast ook. Sean Dhondt mocht op heel veel jonge fans rekenen. Ertebrekers deed het St-Maartensplein bijna vol lopen. Flip Kowlier was overigens voor de derde keer op Rock op het Plein. Eerder was dat het geval in 2010 en in 2005 met ‘t Hof van Commerce. Headliner was de metalgroep Channel Zero. Afwisselend elektronisch en akoestisch, met onder meer strijkers en een vleugelpiano.

V.l.n.r. Nico Bouttens, Kim Verlynde, Therry Verlynde, Isabelle Rubrecht, Christelle Rubrecht, Axel Vanriette, David Vanriette en Nathan Vanriette genoten er ook van.
V.l.n.r. Nico Bouttens, Kim Verlynde, Therry Verlynde, Isabelle Rubrecht, Christelle Rubrecht, Axel Vanriette, David Vanriette en Nathan Vanriette genoten er ook van.© LV

In feestzaal Isermael bij Gregory Volcke werden ondertussen 320 vips culinair verwend. Van in het begin van het festival was er ook een cameraploeg van ‘De Tuut van Tegenwoordig’ opnames aan het maken. Jonge Wervikanen traden op als figuranten voor een programma van het jongerenplatform rond oorsuizen, gehoorschade, gehoorbescherming.

Ook de afterparty met de twee jonge en talentvolle dj’s Shaman (Wervik) en dj SNES (Menen) was echt top. Dylan Hoornaert en Akim Choudem zorgden op een bomvol Sint Maartensplein voor een geweldige ambiance.Er werden ook schlagers gedraaid en zelfs Eddy Wally zaliger was er bij. Volgend jaar editie 35, dat gaat weer knallen.

(ED – foto’s LV)