Wervik krijgt primeur van 13 nieuwe gemeentelijke websites van Leiedal

Redactie KW

De website werd dinsdagvoormiddag gelanceerd.

De stad Wervik lanceerde dinsdag om 10 uur haar nieuwe website. De vorige website dateerde al van maart 2007. Er werd voor het ontwikkelen van de nieuwe website beroep gedaan op de kennis van de intercommunale Leiedal, waartoe Wervik samen met nog twaalf andere gemeenten behoort.

Alle bij Leiedal aangesloten gemeenten krijgen overigens een nieuwe website. De gemeenten betalen aan de intercommunale jaarlijks een bijdrage per inwoner. Van de dertien nieuwe gemeentelijke websites krijgt Wervik de primeur. “Allicht in maart volgt de voorstelling in Kortrijk en nadien komt Wevelgem aan de beurt”, aldus projectleider Bob Bulckaen.

De stad Wervik zet dus de toon voor een nieuwe generatie gemeentelijke websites in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Iedere gemeente ontwikkelt een eigen specifieke website met lay-out en accenten. Achter elke site schuilt weliswaar eenzelfde visie en technologische kennis. De noden van de eindgebruiker staan centraal. Op termijn komt er op de website in Wervik ook nog een bedrijvengids.

(EDB)

>> Meer info: www.wervik.be.