Wervik in rouw na overlijden van Guido en Jef Six

Redactie KW

Het overlijden van vader Guido Six (60) en zijn zoon Jef (35) tijdens een verkeersongeval gisterochtend op de E40 in Ettelgem zorgt voor een shock bij veel mensen in Wervik. De twee slachtoffers groeiden er immers op en hebben er een grote familie. De verslagenheid bij de harmonie Onder Ons en folkgroep The Swigshift is bijzonder groot.

Jef stond in panne op de pechstrook, toen Guido zijn zoon kwam helpen en een zware vrachtwagen op hen inreed. Guido woonde in Oostduinkerke en was directeur van het Conservatorium aan Zee. Jef gaf er les en woonde in Wulpen (Koksijde). Guido Six groeide op in een kroostrijk gezin in Wervik. Hij was de jongste van zeven kinderen. De ouderlijke woning bevond zich in de Menensesteenweg op de wijk Laag-Vlaanderen.

Verleden bij harmonie Onder Ons

Guido speelde lang geleden bij de Muziekkapel van de Rijkswacht. Pas afgestudeerd aan het muziekconservatorium begon hij als dirigent van de harmonie Onder Ons Wervik. Hij deed dat zowel bij de jeugdharmonie als de harmonie. “In 1983 zijn we onder zijn impuls gestart met een kerstconcert door de jeugdharmonie”, aldus voorzitter Peter Renier van Onder Ons.

“Een kerstconcert was in die tijd nog niet echt in. Na onze glorieperiode met dirigent Willy Soenens trad Guido in zijn voetsporen. Zijn zoon Jef is een oud muzikant van onze harmonie.” Guido was gehuwd met Chantal Vandekerckhove. Het echtpaar woonde destijds in de Sint-Jansstraat op wijk De Molenmeersen in Wervik.

“Dragen onze voorstelling aan hen op”

Naast zoon Jef zijn er nog twee kinderen Bert en Tim. Jef Six speelde onder meer bij The Swigshift. De groep van gewezen cafébaas Ivan Volcke speelt Ierse folk en is een heel bekende groep in dat genre. Jef speelde ook trompet bij de West-Vlaamse band Zinger rond Deerlijknaar Pieter Deknudt.

In een uitverkochte stadszaal Oosthove vindt vanavond het muziekspektakel Platform van de harmonie Onder Ons plaats. “We gaan Platform opdragen aan Guido en Jef”, zegt de voorzitter. “Het tragisch ongeval zorgt echt wel voor een domper. Het is verschrikkelijk. We zijn met heel de harmonie van slag. Hoewel Guido al lang onze dirigent niet meer was, was die band nog altijd heel sterk. Zijn zoon Jef was nog altijd ‘kind aan huis’.”

“Guido is destijds hier als dirigent begonnen als jonge knaap. Hij had nu ook zijn eigen klarinetorkest Claridel. Met een paar muzikanten van Onder Ons speelden we daarin vaak mee.”

(EDB)

Eerder verschenen: Vader en zoon Six op slag dood nadat vrachtwagen inrijdt op hun bestelwagens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier