Werknemers Anziplast betuigen rouw om slachtoffer Johan Van Steen

Wijlen Johan Van Steen (58).
Jos Remaut

De 58-jarige Johan Van Steen is nu officieel geïdentificeerd als een van de slachtoffers van de aanslag op de metro in het Brusselse station Maalbeek. Hij is de broer van Peter Van Steen, die aan het hoofd staat van het Izegemse spuitgietbedrijf Anziplast.

Johan Van Steen is de oudste van de vier zonen uit het gezin van Godfried Van Steen en wijlen Anna Baeck uit Opdorp, in de buurt van Buggenhout. Beroepshalve was hij adviseur-generaal bij de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer in Brussel, en in die hoedanigheid nam hij er dagelijks de metro. Samen met zijn partner Kristin Verellen woonde Johan in het Vlaams-Brabantse Beersel. Ze hadden geen kinderen, maar Johan had wel een een druk sociaal leven. Koken, tuinieren en fotografie waren zijn hobby’s, die hij beleefde met een grote zin voor perfectie.

Nog niet zo lang geleden nam Johan nog een mooie foto aan de IJzer in Diksmuide, die dinsdag door zijn vrouw Kristin met een treffende geleidetekst werd verspreid via de sociale media.

Werknemers Anziplast betuigen rouw om slachtoffer Johan Van Steen

Bloemen en kaarsen

Ook in Izegem wordt in de rouw gedeeld, want daar woont Johans broer Peter. Hij is getrouwd met apothekeres Hannelore Casier en staat zelf aan het hoofd van Anizplast. In de hall van de bedrijfsgebouwen aan de Prins Albertlaan in Izegem werd door het woensdagmorgen een bos bloemen neergelegd bij brandende kaarsen. Hiermee wil het personeel zijn medeleven betuigen met de bedrijfsleider en zijn familie.

De afscheidsviering voor Johan Van Steen wordt opgedragen op zaterdag 2 april om 14.30 uur in het CC Westrand in Dilbeek.

Werknemers Anziplast betuigen rouw om slachtoffer Johan Van Steen
© CLY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier