Werkgroepen buigen zich over toekomst van kerk van Poelkapelle

Redactie KW

Werkgroepen bereiden de toekomst van de kerk van Poelkapelle voor. Het was een item op de gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle van maandagavond.

Vijf werkgroepen bereiden de toekomst van de kerk van Poelkapelle voor. Het gemeentebestuur wil voor 2019 de invulling van publieke functies in de parochiekerken als mogelijke locatie onderzoeken. Zo werd al in 2013 de opdracht gegeven om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren voor de inrichting van een buitenschoolse kinderopvang (BKO) in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Poelkapelle.

“Maximale betrokkenheid”

Eind 2014 werd beslist om deze piste verder te bewandelen. “De kerkfabriek, het OCMW en de gemeente maken ondertussen werk van een technisch haalbaar en betaalbaar concept”, aldus burgemeester Alain Wyffels. “Om dit in goede banen te leiden, worden nu verschillende werkgroepen opgericht. Die moeten een maximale betrokkenheid verzekeren van alle mogelijke partners, inclusief het Bisdom. De groepen krijgen als opdracht om te werken aan een gedragen nieuw concept voor de kerk van Poelkapelle. Dit houdt onder andere een aangename inrichting voor de kinderopvang in, maar ook mogelijkheden voor Kind en Gezin, organisatie van activiteiten en een serene invulling van de liturgische ruimte.”

Binnenkort volgt een gezamenlijke intentieverklaring van de partners om alles officieel te bevestigen. Op vraag van N-VA verduidelijkte burgemeester Alain Wyffels dat de architect al aan het werk is met de opmaak van een gedetailleerd opmetingsplan.

(pco – foto pco)

Lees alles over de gemeenteraad van Langemark nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier