Werken ZuidBoulevard te kijk op Open Wervendag

De werken voor de ZuidBoulevard in Waregem schieten goed op. (Foto Vanhaerents & Artes)
Redactie KW

Op zondag 31 mei zetten Vanhaerents & Artes de werf van de ZuidBoulevard in Waregem open voor het grote publiek.

Via een begeleide rondgang komen de bezoekers alles te weten over de ondergrondse parking van 12.000 vierkante meter, de nieuwe stadsbibliotheek, de commerciële ruimtes en de appartementen. Vanop de hoogste verdieping van de appartementen krijgen de bezoekers een prachtig zicht op de stad en de hippodroom.

Van Ware Heem tot ZuidBoulevard

Het OCMW van Waregem heeft vanaf de jaren negentig naast zijn oud rusthuis Het Ware Heem stapsgewijs een nieuwe zorgcampus uitgebouwd. In de zoektocht naar de herbestemming van deze site maakte de stad de link met het Pand, het winkelcentrum dat het stadsbestuur in de jaren zeventig zelf ontwikkelde. De opdracht voor de herontwikkeling van Het Ware Heem tot de ZuidBoulevard werd begin 2012 aan Vanhaerents/Artes gegund.

De ZuidBoulevard zorgt voor een grondige stadsvernieuwing in Waregem. Een nieuwe stadsbibliotheek, een esplanade naar de stad, een ruime ondergrondse parking, commerciële ruimtes en appartementen zullen Waregem Zuid nieuw leven inblazen. De Zuiderpromenade wordt de nieuwe toegangspoort tot de stad en zal cultuurcentrum De Schakel, het stadhuis en de bibliotheek met elkaar verbinden. De werken startten in 2014 en zullen in 2016 beëindigd zijn.

Bezienswaardigheden

Als bezoeker op Open Wervendag krijg je te zien hoe deze stadsvernieuwing tot stand komt. Via een begeleide rondgang word je als bezoeker ondergedompeld in de diverse technieken die gebruikt worden om dit project te realiseren. Een blikvanger is het duurzaamheidsconcept dat toegepast wordt in de bibliotheek. Uiteraard krijg je ook de kans om enkele appartementen te bezoeken. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier