Werken project O’Sea in Oostende starten in februari

Zo zal de eerste fase van het project O'Sea eruitzien. © Immobel
Redactie KW

In februari beginnen de werken voor de eerste fase van O’Sea, het bouwproject op de site van het voormalige Media Center.

Na het omstreden project The White van Groep Sleuyter nam de grote Brusselse projectontwikkelaar Allfin – vandaag gefuseerd en omgedoopt tot Immobel – het project over. Immobel begon van een schone lei en tekende de plannen voor de site helemaal opnieuw uit. In mei werd de bouwvergunning toegekend voor fase 1, het stuk op de hoek van Troonstraat en Leopold Van Tyghemlaan, het verst van het centrum van Oostende.

“Daar komen 50 assistentiewoningen, tien rijwoningen, 18 studio’s, een kindercrèche, 33 doorzonappartementen, een toren van 15 verdiepingen met 56 wooneenheden, variërend van studio’s tot grote appartementen, een ondergrondse parking, een brasserie en nog twee ruimtes voor vrije beroepen, een bank- of verzekeringskantoor of iets van die aard”, vertelt Karim Zouaoui van Immobel. “In totaal gaat het om 167 woongelegenheden, een kindercrèche en drie handelsruimtes en 156 parkeerplaatsen.”

“De werken starten eind februari met het graven van de bouwput. In twee jaar willen we de hele eerste fase kunnen opleveren. Intussen zijn we ook al bezig met het denkwerk voor de volgende drie fases. De volgende bouwfase die we zullen aanvatten, zal normaal helemaal aan de andere kant van het perceel zijn, op de hoek van Troonstraat en Northlaan. In het middengedeelte zijn de werken gestart voor de bouw van een verkoops- en klantenbegeleidingskantoor, dat tijdelijk is, maar er toch enkele jaren zal staan. Tot nu toe zijn onze medewerkers nog gehuisvest in containers. Het nieuwe kantoor moet tegen de paasvakantie klaar zijn.”

“Verkoop loopt goed”

“De verkoop gaat beter dan verwacht”, zegt Karim Zouaoui, “zeker als je bedenkt dat onze verkopers niet in ideale omstandigheden konden werken en de werf nog niet is opgestart. Verrassend is dat vooral de grote appartementen in de hoogste verdiepingen goed verkopen. Maar onze project is erg gevarieerd en bevat niet enkel mogelijkheden voor de happy few. Wellicht wachten heel wat kandidaat-kopers nog de start van de werken af. Mensen willen zien dat er iets gebeurt.”

“Maandag sloten we een overeenkomst met Solidariteit voor het Gezin voor de uitbating van de assistentiewoningen. Die gaan volgende week in verkoop. Solidariteit voor het Gezin is een solide organisatie die zal instaan voor de zorgverstrekking en de verhuring van de assistentiewoningen. Een deel van de kopers zullen hun assistentiewoning ook zelf bewonen. Solidariteit voor het Gezin is ook geïnteresseerd om de crèche uit te baten, maar daarover is nog geen akkoord.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier