Werken nieuw rusthuis in Lauwe gestart

De voorbereidende werken aan het rusthuis zijn gestart. (Foto WO) © De voorbereidende werken aan het rusthuis zijn gestart. (Foto WO)
Redactie KW

In Lauwe zijn de werken voor de bouw van het nieuwe rusthuis gestart.

Hoewel er nog een klacht loopt tegen de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Ceres in Lauwe, zijn deze week de voorbereidende werken gestart. Maandag start de eigenlijke afbraak van de kapel en de noordvleugel van het huidige woonzorgcentrum Sint-Gerardus. Daardoor vermindert de capaciteit tijdelijk met zeven bedden. Van het nieuwe woonzorgcentrum Ceres moet eind 2017 de eerste fase afgewerkt zijn.

De plannen voor de nieuwbouw liggen al vijf jaar op tafel. Het dossier raakte muurvast omdat een buur zich niet in de plannen kon vinden. De huidige coalitie vond het nieuwe woonzorgcentrum voor Lauwe een absolute prioriteit. De coalitie ging met de buur praten en even leken ze het eens te geraken over een nieuw plan. Toch diende de buur opnieuw bezwaar in. De bezwaren werden ontvankelijk maar ongegrond verklaard en de stad Menen kreeg van de provincie een bouwvergunning. De buur ging in beroep bij de Raad van Vergunningsbetwistingen.

De stad Menen, die vreesde om haar erkenning kwijt te spelen, besloot om niet te wachten op de uitspraak maar om toch met de bouw te starten.

(MVM-foto WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier