Werken Chrysantenstraat in Stene lopen twee maanden vertraging op

Redactie KW

Op de wijkraad Stene werd uitgebreid uitleg gegeven over de toestand en de voltooiing van de werken aan de Chrysantenstraat en directe omgeving. Feit is dat de werken twee maanden vertraging hebben opgelopen, tot ongenoegen van de omwonenden.

De Guldensporenlaan, tussen de Stuiverstraat en de Lotuslaan is afgewerkt, met uitzondering van de groenzones. Als de temperaturen het toelaten, worden die afgewerkt tegen eind maart, begin april. De werken aan de Chrysantenstraat, tussen Guldensporenlaan en Wingerdstraat zijn afgewerkt, met uitzondering van de groenzones en de toplaag asfalt. Als de temperaturen het toelaten wordt half maart de asfalt toplaag uitgevoerd en worden de groenzones aangelegd. De Wingerdstraat is afgewerkt. Alleen de toplaag asfalt moet nog worden aangebracht. Op het Emiel Moysonplein werden de betonstraatstenen aangelegd en werden de groenzones voorzien van teelaarde. Ook hier zullen bij zachter weer de groenzones kunnen aangelegd worden. In de Roodborstjesstraat werd mager beton aangebracht. De laatste riool-huisaansluitingen worden gerealiseerd. De straatkolken moeten geplaatst worden. De tweede week van maart kan gestart worden met de aanleg van de straat. Begin april kan het werk voltooid zijn. Op het plein en het Cardijnplein ter hoogte van oc De Blomme is men bezig met de bestrating. Normaal moet dit afgewerkt zijn tegen eind april.

Drie keer onveilig

In de Chrysantenstraat worden de boordstenen geplaatst. In maart worden de voetpaden en de rijweg aangelegd. Ter hoogte van het Cardijnplein komt een afvalstraat met ondergrondse containers. Tegen eind april zal de betonnen rijweg kunnen aangelegd worden. Die moet daarna vier weken uitharden. De volledige afwerking wordt eind mei verwacht. De afwerking van de Chrysantenstraat, tussen het Cardijnplein en de Seringenstraat, wordt verwacht begin juni. In functie van de toegankelijkheid van het Cardijnplein werd beslist om dat gedeelte van de Chrysantenstraat begin juni te asfalteren. De totale afwerking van de werken wordt verwacht tegen half juni, twee maanden later dan voorzien.

Heel wat omwonenden zijn niet te spreken over het lang aanslepen van de werken en het feit dat hun woning moeilijk bereikbaar is. Edgard Willaert woont op het Cardijnplein en hij heeft tijdens de wijkraad zijn ongenoegen geuit.

“De werken duren al meer dan zes maanden. Eerst was er hinder van de regen. De brandweer moest opgeroepen worden, omdat het Moysonplein onder water stond. Veel mensen kwamen of komen niet meer buiten, omdat ze schrik hebben om te vallen of vast komen te zitten in het slijk”, foetert Edgard Willaert. “Op het Cardijnplein liggen de voetpaden er heel slecht bij en daar wordt niets aan gedaan. Veel bewoners verplaatsen zich hier met een wandelstok of een rollator. Dat maakt het nog moeilijker voor hen. Het plein is voor de voetgangers niet veilig! In de omgeving van het Cardijnplein werden recent drie dames overvallen en de schrik zit er ook in dat er nog overvallen kunnen gebeuren.”

Brand

“Ons blok van het appartementencomplex op het Cardijnplein is ook om een andere reden onveilig. Op elk van de 13 verdiepen staan al maanden oude afgekeurde brandblusapparaten”, zegt Edgard Willaert. “Die werden, ondanks veel protest nog niet vervangen. Ik heb een brief geschreven naar de Vlaamse Ombudsdienst. Die zal contact opnemen met de Gelukkige Haard, maar wat zal er gebeuren als er op één van de verdiepen straks brand uitbreekt?” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier