Werken aan huisvestingsproject aan Gentpoort in Kortrijk gestart

Redactie KW

Er komen 21 sociale huurappartementen en een handelsruimte op het gelijkvloers.

De bouwwerken zijn gestart en zullen ongeveer 18 maanden duren. De eerste bewoners zullen er hun intrek kunnen nemen in het voorjaar van 2015.

De meeste appartementen beschikken over twee slaapkamers. Het kleine binnengebied wordt als een groene binnentuin ingericht. Er komt een enkele ondergrondse bouwlaag voor de auto’s en fietsen.

Het project ligt op een belangrijke invalsweg. Het krijgt een duidelijk groene aanblik. De toegang aan de groene binnentuin en de grote afgeschermde private terrassen aan de zuid-west georiënteerde straatkant vormen hiervan de meest zichtbare elementen.

De eerste plannen dateren al van 2010. Toen gaf Goedkope Woning de opdracht aan Abscis Architecten om op de braakliggende hoek aan de Gentpoort een nieuw project te ontwerpen. Onlangs zijn de bouwwerken gestart. Het wordt opnieuw een ecologisch en duurzaam huisvestingsproject in de lijn van de Venning en de Pottenbakkershoek, met de nadruk op energiezuinigheid en hoge woonkwaliteit.

Het gebouw kreeg de naam ‘Gutenberg’. Op een deel van het terrein was vroeger de boekbinderij Gutenberg – Soenen gelegen.

(Foto BWB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier