Werk Claude Monet voor eerste keer te koop in België

La Seine à Bougival van Monet.
Redactie KW

Kunstgalerij Boon Gallery in Knokke-Heist pakt uit met een Belgische primeur door drie werken van de Franse impressionist Claude Monet te koop aan te bieden. De familiezaak doet dat met een verkoopstentoonstelling naar aanleiding van hun dertigste verjaardag.

Boon Gallery viert zijn dertigste verjaardag met een verkoopstentoonstelling met dertig uitzonderlijke kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars zoals Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Fernand Léger, Paul Gauguin, Paul Delvaux, Rik Wouters, Rembrandt Bugatti, Alberto Giacometti, Serge Poliakoff en Charles Le Corbusier.

Met Claude Monet heeft de galerij zelfs een primeur beet, want nooit eerder werden werken van de Franse impressionist te koop aangeboden in België. Het gaat om “Vue de Dieppe”, “La Seine à Bougival” en “Hiver à Giverny”, allemaal werken die voor een bedrag tussen de zes en tien miljoen euro de deur uit mogen.

Paul Delvaux

Maar dat zijn niet de enige blikvangers. Zo is er nog een bronzen beeld van een puma, gemaakt door Rembrandt Bugatti, de broer van de gekende autobouwer, en “La Conversation” uit 1942 van Paul Delvaux, dat nooit eerder getoond werd.

“Ik ben vier maanden bezig geweest om deze werken te verzamelen. We willen de werken, vaak uit privécollecties, aanbieden voor een goede, correcte prijs”, aldus Christophe Boon. “Het belangrijkste doel is om onze galerij in Knokke, waar we nu twee jaar gevestigd zijn, op de kaart te zetten. Wij verwachten dan ook veel bezoekers en belangrijke kunstverzamelaars uit heel België.”

De verkoopstentoonstelling begon alvast goed, want nog voor de opening verkocht Boon Gallery al een werk van Pierre-Auguste Renoir. De verkoopstentoonstelling loopt van 6 augustus tot 23 augustus.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier