Wereldwinkel wordt één dag tattooshop

Op de foto zien we Lut Vanholme Annemie Geeraert, Frank Vandooren en de kleine Lenn Vermeulen. (Foto CCV)
Redactie KW

Bezoekers van de Oxfam Wereldwinkel in Veurne konden zaterdag een tatoeage voor eerlijke handel op hun lichaam plaatsen.

Zaterdag 9 mei was het World Fair Trade Day, het moment om de eisen van de gezamenlijke campagne rond de Millenniumdoelstellingen ‘2015 – De Tijd loopt’ in herinnering te brengen. Deze campagne startte in 2005 met als doel de armoede in de wereld aan te pakken. Daarvoor werden acht Millenniumdoelstellingen opgesteld. “Momenteel zijn we aan de achtste Millenniumdoelstelling ‘mondiaal samenwerkingsverband voor ontwikkeling'”, legt Lut Vanholme, voorzitter van Oxfam Veurne uit. “Dit is de enige doelstelling die beschrijft hoe rijke landen ontwikkelende landen kunnen helpen om de andere doelstellingen te halen. Eerlijke handel is hiervoor een structurele maatregel.”

Tatoeage

In heel Vlaanderen waren in de Oxfam Wereldwinkels acties georganiseerd. Zo kon elke bezoeker van de Oxfam Wereldwinkel in Veurne een tatoeage voor eerlijke handel laten plaatsen onder het moto ‘Laat zien dat je ‘t meent met eerlijke handel’.

(CCV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier