Wereldtop jumping komt naar Hippodroom Waregem

Burgemeester Kurt Vanryckeghem en de nieuwe secretaris van de Waregem Koersemaatschappij, Jean-Paul Caenepeel, op de hoogste verdieping van het hippodroomgebouw. © DJW
Redactie KW

Een van de nieuwe blikvangers van de Maand van het Paard op de Waregemse hippodroom is zeker de eerste editie van de 5 Sterren Jumping in het laatste weekend van september.

Dit internationaal paardenspektakel verhuist van Antwerpen naar de Holstraat en garandeert de deelname van alleen maar wereldtoppers in deze hippische discipline. Om dat mogelijk te maken, zijn er momenteel werken bezig op het middenplein van de hippodroom waar een nieuwe zandpiste van 100 bij 70 meter wordt aangelegd. Daarnaast wordt ook de aanwezige waterpartij uitgebreid. De subsidies voor dit project komen van Sport Vlaanderen.

Ander hoogtepunt van de Maand van het Paard is editie nummer 171 van Waregem Koerse op dinsdag 28 augustus waar zo’n 40.000 bezoekers worden verwacht. In dat verband stelde de Waregem Koersemaatschappij een nieuw gezicht voor dat deel uitmaakt van het bestuur en het secretariaat voor zijn rekening neemt: Jean-Paul Caenepeel.

Ook nog belangrijk om te noteren is de Eventing 2018, die dit jaar plaatsvindt van 21 tot 23 september op de hippodroom. Het onderdeel crosscountry vindt plaats op de terreinen van het domein Hemsrode in Anzegem. Maar voor alles is er de driedaagse van de Waregemse vereniging L’Equino,die zijn eigen driedaagse eventing houdt in het eerste weekend van augustus, zowel op de pistes van Paardensport Vlaanderen (voorheen Bloso) aan de Veldloopstraat in Waregem als in het kasteelpark van Nokere.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier