Wereldrecordpoging in K in Kortrijk: “Record luiers verversen gebroken”

© Foto TOGH
Redactie KW

Sylvie Behaeghel van Het Luierlijntje en Rebecca Denys van groothandelaar Grace is Green sloegen op 26 april de handen in elkaar voor de wereldrecordpoging wasbare luiers verschonen.

Overal ter wereld werden op hetzelfde tijdstip kindjes in een wasbare luier verschoond. In België waren er acht locaties. Sylvie, die in de de wijk Proones woont, was medeorganisator van de recordpoging in de K in Kortrijk. “We hadden 25 ververste kinderen nodig om mee te tellen met het record. Uiteindelijk hadden we een totaal van 50 luierkontjes”, zegt een gelukkige Sylvie Behaeghel.

“We zijn dankbaar naar alle deelnemers toe voor hun enthousiasme. Wij willen bij deze ook de K bedanken voor het ter beschikking stellen van de ruimte en iedereen die een prijs geschonken heeft ter verloting of voor in de goodiebags. In België hebben we samen 285 kindjes ververst: Antwerpen (45), Beerse (39), Brugge (9), Brussel (7), Gent (56), Hoegaarden (12), Kortrijk (50) en Leuven (67). We zullen binnen twee weken officieel weten of we het record van vorig jaar hebben verbroken.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier