Wereldkampioen hockey gehuldigd op Kortrijks stadhuis

Burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepen Arne Vandendriessche ontvingen de wereldkampioen op het stadhuis. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Schepen van Sport Arne Vandendriessche en burgemeester Vincent Van Quickenborne ontvingen dinsdag namens de stad Kortrijk wereldkampioen en hockeyspeler bij de Red Lions Arthur De Sloover op het stadhuis.

Midden december veroverden de Red Lions goud op het WK hockey. Een van hen is Kortrijkzaan Arthur De Sloover. Hij werd hiervoor ontvangen op het stadhuis door burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepen van Sport Arne Vandendriessche, beiden Team Burgemeester.

Kortrijk is een sportstad en wij koesteren onze Kortrijkse sporters“, aldus de burgemeester. Arthur kreeg in bijzijn van zijn vriendin Emma, zijn familie en afgevaardigden van de Hockeyclub Saint-Georges, een Cadeaubon Kortrijk en een handdoek.

Arthur De Sloover met zijn ouders, grootouders, verloofde en de schepen van Sport Arne Vandendriessche.
Arthur De Sloover met zijn ouders, grootouders, verloofde en de schepen van Sport Arne Vandendriessche.© JVGK

Ik heb me namelijk laten vertellen dat Arthur graag om te ontspannen in badjas loopt“, zegt de burgemeester lachend. Uit handen van de schepen van Sport kreeg hij een ludieke extra gouden medaille. “Ik ben vereerd. Het is speciaal. Ik wil mijn ouders en grootouders danken voor hun steun en het vele rondrijden naar trainingen. Ook mijn vriendin Emma voor haar steun”, aldus de wereldkampioen hockey.

Arthur De Sloover met zijn vriendin Emma.
Arthur De Sloover met zijn vriendin Emma.© JVGK

Het is nu dus uitkijken naar de Olympische Spelen 2020 in Tokio. “Wij gaan niet mee maar de ‘jonge’ familie zal wel meegaan”, lachen de grootouders. Met zijn 21 jaar is Arthur De Sloover de jongste speler in de selectie van de Red Lions, die in India wereldkampioen werden. De Kortrijkzaan heeft al sinds zijn 17de zijn moederclub Saint-Georges verlaten voor Beerschot. Hij zit nu op kot in Antwerpen waar hij aan de Universiteit Antwerpen Toegepaste Economische Wetenschappen geniet. Arthur keert met plezier terug naar Kortrijk. “Ik spendeer hier graag tijd met mijn familie en vriendin. Ik hou van Kortrijk.”

Het ging snel voor Arthur. Hij maakte deel uit van de nationale jeugdploegen, mocht als U18-speler al eens proeven van het grote werk tegen Maleisië, maar pas in januari 2017 werd hij definitief bij de selectie gehaald. “De Spelen in Rio in de zomer van 2016 kwamen te vroeg voor mij. Natuurlijk droom ik nu van Tokio 2020.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier