Wereldfestival Kadans in Wijnendale nog op zoek naar gastgezinnen

Twee jaar geleden zorgde onder meer de groep Zornitsa uit Bulgarije voor een geslaagd optreden. © Foto JS
Johan Sabbe

Van 11 tot en met 15 augustus heeft in Wijnendale de 31ste editie van Kadans plaats, het tweejaarlijkse wereldfestival voor dans en muziek. Het hoofdoptreden is op zondag 12 augustus om 15 uur in de grote tent voorzien.

Die tent staat opgesteld bij de Sint-Jozefskerk in Wijnendale. Daar zullen de zes groepen uit Colombia, Ecuador, India, Macedonië, Polen en het eigen Vlaanderen optreden. Voor de 160 overwegend jonge dansers en muzikanten zijn er nog enkele bijkomende gastgezinnen nodig. Wie zich geroepen voelt om zijn West-Vlaamse gastvrijheid te etaleren, kan zich nog altijd aanmelden via www.ka-dans.be, kadans.festival@gmail.com, 0486 23 14 55.

Het eerste luik van het vijfdaagse feest is de streetparade die op zaterdag 11 augustus plaatsheeft in samenwerking met vtbKultuur. Er wordt om 13.45 uur verzameld in de Stationsstraat. Iedereen kan bij de kleurrijke optocht aansluiten en meedansen met de internationale mensenmassa. Op de Markt brengt elke buitenlandse groep een dansje. De dag wordt afgerond met gratis live muziek in de tent in Wijnendale.

Ook boombal voorzien

Op zondag 12 augustus om 10 uur verzorgen de groepen een oecumenische dienst in de Sint-Jozefskerk. Om 15 uur is het tijd voor het eigenlijke festival in de tent. Buiten zijn een cultuurmarktje en kinderanimatie voorzien en staan er tentjes met hapjes uit de wereldkeuken. Vanaf 20 uur kan iedereen zijn beste dansbeentje voorzetten tijdens het boombal.

Op maandag 13 augustus om 20 uur heeft de galavoorstelling plaats in het cultuurcentrum de Brouckere. ‘s Anderendaags, op dinsdag 14 augustus om 14 uur in de feesttent, is er de seniorennamiddag met koffie en gebak. Het afscheidsfeest met barbecue heeft plaats op 15 augustus.

De tickets kosten 10 euro (jongeren van 12 tot 18 jaar 5 euro en onder de 12 jaar gratis). (JS)

Voor tickets: www.ka-dans.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier