Welzijnsschakel Moorslede heet voortaan Komma

Redactie KW

Welzijnsschakel Moorslede stelde op maandagavond 13 oktober hun nieuwe naam ‘Komma’ en tevens nieuw logo voor aan de pers. “Met het leesteken ‘Komma’ willen wij een adempauze bieden voor de inwoners die het moeilijk hebben”, vertelt voorzitster Jaklien Ouvrein.

Vzw Welzijnsschakel Moorslede nam al sinds de start in 2004 de naam aan de overkoepelende organisatie. Maar om daar verandering in te brengen, ging het bestuur van vrijwilligers en de leden samen zitten om te brainstormen over een nieuwe naam. ‘Komma’ werd geboren en het logo werd gecreëerd door eigen mensen. “Het symboliseert de komma met een gezicht en twee kroontjes op het hoofd. Dat verwijst naar de kwaliteiten die iedereen te bieden heeft”, vertelt schepen van Ontwikkelingssamenwerking, Mia Wyffels (Visie).

“De cirkel rond het kommateken verwijst dan op zijn beurt naar de cirkel die we willen doorprikken van armoede en uitsluiting. Daarnaast biedt het leesteken ook een adempauze voor de inwoners”, voegt voorzitster Jaklien Ouvrein eraan toe.

Welzijnsschakel wil mensen en gezinnen uit Groot-Moorslede die in armoede leven helpen door hen een stem te geven en naar hen te luisteren. Met de nieuwe naam verwijst ‘Komma’ ook naar het gezegde van ‘Kom maar binnen’ maar dan op zijn West-Vlaams. (AFM)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier