Welkom in Duinenwater: het nieuwe dorp van Knokke-Heist

"De site wordt een totaalproject met heel wat mogelijkheden", klinkt het. © MM
Redactie KW

Het Duinenwaterproject in Knokke-Heist krijgt steeds meer vorm én blijkt betaalbaar voor iedereen. Vastgoedontwikkelaar Triple Living bouwt er een nieuw stuk Knokke op de voormalige poldervlakte langs de Natiënlaan.

Op termijn komen er 700 nieuwe woningen mét golfterrein, commerciële ruimtes en groene zones. “De prijzen beginnen vanaf 275.000 euro. Het is een zéér aantrekkelijk totaalproject voor zowel jonge gezinnen als tweedeverblijvers”, zegt verkoopsdirecteur Wouter Iliano.

Derde grote wijk op komst

Wie Knokke-Heist binnenrijdt langs de Natiënlaan, kan er amper naast kijken. Op een steenworp van het station wordt het Duinenwaterproject steeds zichtbaarder. Het uitzicht oogt alvast modern.

Volgens projectontwikkelaar Triple Living is dat slechts het begin. “Het wordt een totaalproject met heel wat mogelijkheden”, klinkt het ambitieus. Momenteel zijn al 175 appartementen en 40 woningen opgeleverd én bewoond. Op termijn moeten dat er 700 (!) zijn. “Naast Knokke-Heist en Het Zoute is er met het Duinenwater een derde grote wijk ontwikkeld. We hebben letterlijk een nieuwe buurt gebouwd.”

Nieuw dorp

Verkoopsdirecteur Wouter Iliano ziet heel wat mogelijkheden voor het project. “De commerciële ruimtes zijn al voor een deel ingevuld. Zo is er een Albert Heijn, een Aldi en een AS Adventure. Laat ons zeggen dat het Duinenwaterproject steeds meer vorm begint te krijgen”, zegt Iliano.

Volgens de verkoopsdirecteur moet tegen 2023 alles afgewerkt zijn. “Eigenlijk creëren we tegen die tijd een nieuw dorpje binnen de gemeente Knokke-Heist. Behalve de appartementen en woningen zal er heel wat te beleven zijn.”

Deze wijk wordt zeker geen spookbuurt waar iedereen wegtrekt in de winter

Concreet komt er aan het Duinenwater een nieuw golfterrein met 18 holes, wordt er geïnvesteerd in 120 hectare groene zones én vormt de aanwezigheid van Put Van De Cloedt, een 11 hectare grote waterplas waar iedereen kan watersporten, een extra troef. Watersportclub Lakeside Paradise is op dat vlak de gedroomde partner. Maar wat het project op een steenworp van het station van Knokke écht uniek maakt, zijn de betaalbare prijzen. Een appartement met één slaapkamer en ruime leefruimte is er al te vinden voor 275.000 euro. “Al is dat voor de snelle beslissers. Er is nog amper één appartement over aan die prijs”, zegt Wouter Iliano. “Het merendeel van de appartementen wordt aangeboden tussen 300.000 en 500.000 euro. Al heb je er natuurlijk ook die richting het miljoen gaan. We hebben een zeer breed gamma.”

‘Tweede lijn’ bouwen

Met het Duinenwaterproject speelt de vastgoedontwikkelaar in op de nieuwe trend om aan de kust op ‘de tweede lijn’ te bouwen. Belangrijkste reden daarvoor is dat de Zeedijk volgebouwd én verouderd is. Bovendien swingen ook de prijzen er de pan uit. “Met het Duinenwaterproject mikken we zowel op (jonge) gezinnen, oudere mensen als tweedeverblijvers”, klinkt het bij de vastgoedontwikkelaar. “Het is nu al een wijk die sterk leeft. Het wordt dus zeker geen spookbuurt waar iedereen wegtrekt in de winter.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier