“Weinig nachtrust, maar de Europafeesten waren top”

Samen met nog enkele horeca-uitbaters droomt Freddy Vandecaveye er van om nieuwe evenementen uit de grond te stampen. © KM
Redactie KW

Met het bruisende weer serieus in haar voordeel heeft Tielt, in het bijzonder de horeca-uitbaters, een geslaagde driedaagse van de Tieltse Europafeesten achter de kiezen. Zo ook Freddy Vandecaveye van café De Gouden Pluim, die tevreden kan terugblikken.

Hoe blik je terug op de Tieltse Europafeesten, die je als horeca-uitbater waarschijnlijk intens hebt mogen beleven?

“Het weekend van de Tieltse Europafeesten is voor iedere horeca-uitbater een hels weekend, maar dat weet je en neem je erbij. Je kent weinig nachtrust tijdens die dagen. Het zijn hele drukke dagen, maar voor ons is het ook een weekend om in een toffe sfeer met aangenaam personeel er een topweekend van te maken. En dit mogen we zeker zeggen van deze driedaagse! Ik denk dat ik voor iedereen mag spreken als ik zeg dat de zestigste editie van de Tieltse Europafeesten een topeditie was. Hierbij een welverdiende proficiat aan de organisatie van Stad Tielt.”

Met ook de successen van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap pik je ook je graantje mee op het Alexianenplein, hoe ervaar je deze evenementen?

“Samen met Ter Halle, Piadza, Markt 4, De Keet, Piece Unique en Charlies zijn wij met De Gouden Pluim vol enthousiasme ingestapt in dit avontuur en ik moet zeggen dat de samenwerking super verloopt. De wedstrijden van de Rode Duivels hebben er als evenement voor gezorgd dat wij als collega’s dichter naar elkaar toegegroeid zijn en dit kan enkel maar positief zijn om met deze bende in de toekomst nog andere initiatieven in te richten. We vormen een topteam, vertrouwen elkaar blindelings en tactisch worden we iedere wedstrijd beter, net zoals onze Rode Duivels. Echt waar, we beschikken over een hele toffe bende.”

“Door de Rode Duivels zijn de horeca-uitbaters naar elkaar toegegroeid”

Met je café De Gouden Pluim ben je pal in het centrum terug te vinden. Wat zou je graag nog veranderd zien in Tielt?

“We zitten inderdaad in het centrum en dit schept voor ons, denk ik, enkel maar voordelen en dit zeker voor een horecazaak als de onze. Stad Tielt levert enorm veel inspanningen om evenementen te organiseren, maar toch zou het misschien een beetje meer verspreid kunnen worden over de Markt zodat ook onze kant hiervan kan mee genieten en niet enkel de Laagmarkt, zoals ze hier zeggen. Maar mij ga je zeker niet horen klagen. Zoals reeds gezegd in de voorgaande vraag, gaan we met deze groep collega’s zeker niet stilzitten en gaan we ervoor zorgen om bij enkele evenementen daar soms iets aan te veranderen, zodat wij er ook kunnen van meegenieten. We spelen ook met het idee om nieuwe evenementen te organiseren, maar daar hebben we natuurlijk eerst toestemming voor nodig. Ze zeggen altijd dat vragen vrij staat en net zoals Stad Tielt de intentie heeft, willen ook wij dat Tielt nog meer volk kan aantrekken.”

Jullie moeten werken wanneer anderen lekker ontspannen op jullie terras. Steekt het soms niet of is er voor jullie ook ruimte om te ontspannen tijdens de zomermaanden?

“Als je een horecazaak uitbaat, is het normaal dat je moet werken wanneer anderen ontspannen. In de zomermaanden juli en augustus werken wij twee maanden door tot ongeveer halfweg september. Na die periode gaan wij er een weekje tussenuit en gaan we richting Tenerife waar we onder de Spaanse zon tot rust kunnen komen en onze batterijen ietwat kunnen opladen. Wat de terrasjes betreft, die zoeken wij soms ook wel eens op en dit op woensdag, wanneer het onze sluitingsdag is. Wees maar zeker dat wij hier dan ook optimaal van genieten met ons twee.”

Waar en hoe kan jij tot rust komen na een drukke werkdag?

“Rust vinden we direct terug als we thuis komen in ons nieuwbouwappartementje op het Rameplein en door de speelse ontvangst die we dan krijgen van ons Bo’tje, ons Maltezertje. Ook probeer ik zoveel mogelijk mijn grootste hobby tennis te beoefenen door nu en dan een tornooitje mee te pikken.”

(KM)

Bio

Privé: Freddy woont is 47 jaar en woont op het Rameplein in Tielt samen met zijn echtgenote Veronique Blouwe.

Loopbaan: Voor De Gouden Pluim was hij logistiek bediende in de firma Michel Van de Wiele nv en Spartan Heule.

Hobby’s: Zijn grootste hobby is momenteel tennis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier