Weduwnaar wint juridische veldslag, gynaecoloog blijft schuldig

(Foto AFr)
Redactie KW

Gynaecoloog Geert V. uit Torhout blijft schuldig aan het onopzettelijk doden van een patiënte.

Lieve Vanderhaeghe uit Veldegem was net geen 50 toen ze in 2010 stierf na grove nalatigheden door Geert V. Het hof van beroep veroordeelde de 63-jarige arts van het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis tot zes maanden cel met uitstel. Die straf is nu defintief, want het cassatieberoep van V. werd verworpen. Na tien jaar procederen kan weduwnaar Fernand Denys (57) opgelucht ademhalen.

In 2004 werd bij Lieve een agressieve baarmoederhalskanker vastgesteld. Geert V., haar gynaecoloog in het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout waar ze zelf ook werkte, besliste om de tumor operatief te verwijderen. Maar meteen na de operatie voelde Lieve dat er iets fout zat en werd naar het UZ Leuven doorverwezen. Daar bleek dat Geert V. bij de operatie de blaas van Lieve had geraakt. “Zoals later bleek uit het expertenverslag was chemo of bestraling een veel betere optie geweest“, vertelt Fernand. “Nu had de gynaecoloog de tumor, die zo groot als een tennisbal was, verwijderd door hem in schijfjes te snijden. Daardoor kreeg Lieve drie maanden later uitzaaiingen die haar fataal werden.”

Fernand en Lieve begonnen in 2005 al te procederen tegen Geert V. Toen Lieve in maart 2010 na een lange lijdensweg stierf aan de gevolgen van de ingreep vocht Fernand alleen verder. Bij het Sint-Rembertziekenhuis worden eventuele stappen tegen Geert V. in beraad genomen.

(AFr – Foto AFr)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Torhout