Weduwnaar uit Veldegem wil schorsing veroordeelde gynaecoloog

Redactie KW

Fernand Denys neemt het niet dat de gynaecoloog die door een medische fout de dood veroorzaakte van zijn vrouw niet geschorst wordt door de Orde van Geneesheren.

“Zelfs nu zijn veroordeling definitief is mag hij zomaar aan de slag blijven”, zucht Fernand Denys. “En dat voor een arts zes maanden celstraf met uitstel kreeg voor onopzettelijke doodslag.”

Al in 2005 begonnen Fernand Denys en zijn vrouw Lieve Vanderhaeghe te procederen tegen gynaecoloog Geert V. (64) van het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Door zijn onverantwoorde manier van opereren kwam Lieves baarmoederhalskanker in een veel agressiever vorm terug en overleed ze uiteindelijk in 2010. “Van de Orde van Geneesheren kreeg ik te horen dat ze in 2014, na de uitspraak in beroep, al een beslissing namen. Wat die beslissing was wil men niet zeggen. Maar een schorsing kan het niet geweest zijn, want hij is altijd blijven werken. Het ziekenhuis zelf neem ik niets kwalijk. Zij hebben wel maatregelen getroffen.”

Orde van Geneesheren : Je kan toch niet ontkennen dat de arts in kwestie al zeer zwaar gestraft is

Volgens Lieven Wostyn, voorzitter van de Orde van Geneesheren, mogen sancties tegen artsen niet openbaar worden gemaakt. “Mocht ik vertellen wat de Orde beslist heeft riskeer ik zelf vervolgd te worden wegens schending van het beroepsgeheim. Los daarvan kan je toch niet ontkennen dat de arts in kwestie al zeer zwaar gestraft is. Hij werd veroordeeld, moet een schadevergoeding betalen en bovendien is zijn carrière om zeep.”

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier