Weduwe dient klacht in tegen woonzorgcentrum uit Harelbeke voor onopzettelijke doding

27/09/16 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:48

Een woonzorgcentrum in Harelbeke heeft een klacht gekregen voor schuldig verzuim en onopzettelijke doding.

Weduwe dient klacht in tegen woonzorgcentrum uit Harelbeke voor onopzettelijke doding

Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws dinsdag. Het parket bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt, maar onthoudt zich van verder commentaar.

Foute medicijnen

Op 2 juni overleed een 75-jarige man in een woonzorgcentrum in Harelbeke. Het werd meteen als verdacht overlijden gezien. "De man kreeg de foute medicijnen toegediend", zegt Jan Leysen, die optreedt als raadsman voor de weduwe. "Mogelijk heeft dat tot zijn overlijden geleid."

De familie van de man diende klacht in tegen onbekenden en het woonzorgcentrum - het is onduidelijk wie verantwoordelijk is - voor schuldig verzuim en onopzettelijke doding. "Er wordt niet betwist dat hij verkeerde medicijnen kreeg. Er wordt ook niet betwist dat men na de vaststelling daarvan geen arts opbelde. Men hield hem verder in de gaten, maar hij overleed enkele uren later. Uiteraard moet het oorzakelijk verband tussen de medicatie en het overlijden verder onderzocht worden", aldus Jan Leysen.

Tevredenheidsenquête

De klacht werd een tweetal weken geleden ingediend. Enkele maanden na het overlijden van haar man en de toegegeven fouten van het rusthuis kreeg ze een tevredenheidsenquête in de bus. "Dat was voor haar de druppel", geeft haar advocaat nog mee.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!