Watertoren Izegem vindt (nog) geen nieuwe eigenaar

© Ronny Neirinck
Philippe Verhaest

Veel volk op de openbare verkoop van de watertoren van Izegem, maar een koper diende zich niet aan. Het maximumbod bedroeg 220.000 euro, terwijl de Watergroep minstens 270.000 euro vooropgesteld heeft.

In café Het Damberd werd de watertoren in de Zwingelaarstraat in Izegem openbaar te koop aangeboden. Het bouwwerk, dat uit de jaren veertig dateert en perfect onderhouden is, staat sinds een goed jaar leeg. De Watergroep wil het daarom nu van de hand doen.

Ruim vijftig potentiële kopers en nieuwsgierigen waren opgedaagd voor de verkoop, die door notaris Tom Claerhout in goede banen werd geleid. De openingsprijs werd op 100.000 euro vastgesteld en met veel moeite werd uiteindelijk een bod van 175.000 euro bereikt. Verre van toereikend, want de Watergroep heeft minimaal 270.000 euro vooropgesteld. Ook een finaal bod van 220.000 euro werd niet aanvaard. Het bod werd uiteindelijk ingehouden en de geïnteresseerde kopers zullen verder onderhandelen met de Watergroep.

Watertoren Izegem vindt (nog) geen nieuwe eigenaar
© Ronny Neirinck

De stad Izegem is ondertussen bezig met het Ruimtelijk Uitvoeringsplan aan te passen, zodat ook woonvoorzieningen in de watertoren kunnen worden ondergebracht. Een tweede zitdag behoort vooralsnog niet tot de plannen.

Bekijk hier onze fotospecial en ontdek het interieur van de watertoren.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier