Waterpark Plopsaqua werd getest en goedgekeurd

Redactie KW

Een week voor de officiële opening van Plopsaqua, het eerste waterpark van Studio 100, was er zaterdag een testnamiddag. Het selecte groepje van 700 aanwezigen kon er genieten van heel wat waterpret.

Zaterdag 14 maart onderging Plopsaqua, het eerste waterpark van Studio 100, de ultieme test alvorens het komende zondag 22 maart opent voor het grote publiek. Onder het goedkeurend oog van Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsagroep, en Gert Verhulst, CEO van Plopsaqua, mochten 700 genodigden het nieuwe complex van 4.000 vierkante meter als eersten uittesten. Onder hen mensen die maandenlang geholpen hebben met de opbouw, maar ook een aantal gelukkigen die een toegangsticket gewonnen hadden. “Het is super”, getuigt een enthousiaste Ilse Verplancke. “Supermooi en echt de moeite! Zeker het onweer met de stortregen boven het stormbad is iets uniek.”

Wickie de Viking

Plopsaqua is volledig opgebouwd rond de Studio 100-figuur Wickie de Viking. De indirecte verlichting dompelt alle bezoekers onder in de sfeer van een Vikingdorp bij zonsondergang. Bovenop een vijfentwintigmeterbad met vier banen is er een ruim speelgedeelte met drie verschillende zwembaden en zes glijbanen, waaronder de hoogste van België. En uiteraard zijn er in het zwemparadijs ook bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een speelpark met verschillende watereffecten.

Samenwerking stad en Plopsaland

Plopsaland en het gemeentebestuur van De Panne bouwden samen aan het zwembad bij Plopsaland. Voor het gemeentebestuur was deze samenwerking de beste optie in de zoektocht naar alternatieven voor het verouderde gemeentelijk zwembad. Inwoners en tweedeverblijvers genieten bijgevolg van een voordelig tarief. Plopsaland beschouwt deze extra investering dan weer als een mooie bijkomende troef om van het park een all-weather bestemming te maken. Aan de bouw ervan hangt een prijskaartje van 16 miljoen euro.

(EDP)