Warmste Urban Trail in WZC Sint-Jozef Oostkamp brengt 3.300 euro op

Maar liefst 350 schoolkinderen namen deel aan de Warmste Urban Trail. © PHI
Redactie KW

Op de tonen van “Laat de zon in je hart” werd de warmste Urban Trail van woonzorgcentrum Sint-Jozef ingezet. Woonzorgcentrum Sint-Jozef had het expertisecentrum Dementie vzw uitgekozen als het goede doel voor een actie tijdens de ‘Warmste week’.

350 kinderen uit de lagere school liepen samen met burgemeester Jan de Keyser, schepenen Els Roelof en Katrien Talloen en Herlinde Dely van het Expertisecentrum Dementie het eerste rondje van het parcours van de trail door de gebouwen en de tuinen van de site. Vele deelnemers waren enthousiast en hadden zichtbaar genoten van de vele verrassingen in het parcours. Vooral de doortocht door de keuken, de tuinen, de kelders van Schoonhove, de toegang tot de serviceflats van Ter Haeghe en de passerelle in de wintertuin konden velen bekoren.

In de kapel bracht Jan Rossaert met de tenorsaxofoon de 550 deelnemers een ingetogen momentje. Voor sommigen tijd om even uit te blazen, op adem te komen en te genieten. De kerstmarkt en het keramiekatelier in de wintertuin van Schoonhove mochten heel wat bezoekers verwelkomen die op de valreep nog kerstversiering, truffels, snoep en kerstdecoratie aankochten.

Succesvolle actiedag

Het bleek al snel een succesvolle actiedag te zijn. Maar liefst 3.300 werd er ingezameld voor het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen
Het bleek al snel een succesvolle actiedag te zijn. Maar liefst 3.300 werd er ingezameld voor het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen© PHI

Op het einde van deze succesvolle actiedag bracht activiteitenbegeleidster Hilde Vergauwe de verlossende boodschap: 3300 euro is de opbrengst voor het goede doel. Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen zal hiermee filmpjes maken voor het brede publiek rond dementie.

Dementie bespreekbaar maken met de nadruk op de mogelijkheden en de waarde van mensen met dementie is in deze essentieel. De filmpjes zullen gratis ter beschikking zijn via www.onthoumens.be en kunnen ook gebruikt worden voor opleidingsdoeleinden en vormingen.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier