Warme bedevaart naar Oostakker

De deelnemers aan de bedevaart naar Oostakker genieten even van een rustmoment. (foto IVD)
Redactie KW

Met 55 stapten ze vanuit Sint-Eloois-Vijve naar Oostakker en dit onder moeilijke omstandigheden door de hitte. Iedereen trok zich echter op aan de goeie sfeer binnen de groep en bereikte het doel: O. L. Vrouw van Oostakker.

“Het was één of misschien wel de warmste start van de 38 voorbije bedevaarten. De thermometer wees immers 23 graden aan toen wij ‘s nachts vertrokken en dan moest de warmte overdag nog komen. Het werd dus een erg zware opdracht voor de bedevaarders”, blikt Frank De Smyter, die samen met Christ Vanackere de organisatorische touwtjes in handen had, terug.

“Enkele vaste deelnemers waren er door omstandigheden niet bij, maar dit keer begroetten wij veel nieuwe, jonge mensen en dat kan enkel toegejuicht worden. Het valt trouwens op dat de nieuwe mensen zich meteen aanpassen aan de goeie sfeer, die er altijd heerst tijdens de bedevaart met respect en warmte voor de intenties van alle bedevaarders. Op de rustplaatsen konden wij opnieuw rekenen op de bereidwillige hulp van het Rode Kruis en dat werd enorm gewaardeerd. Het derde deel van de tocht werd heel zwaar, maar met de steun en de ondersteuning bereikte iedereen Oostakker, waar een speciale eucharistieviering werd opgedragen door priester Yvan Boone. Na de bedevaart kreeg de groep heel wat lof toegezwaaid. Wij maken nu al een afspraak voor volgend jaar.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier