Waregemse Waterhoek viert feest met smoelenboek voor hele wijk

Het comité van de Waterhoek met Bart Vandenbussche, Koen Delie, Emmanuel Degroote, Sven Rigolle, Fred Verhaeghe, Stijn Debaene, , Guy Amez, Michel Coppens en Gunther Bruyneel. (Foto DJW)
Redactie KW

De Waterhoek is één van de grootste wijken van Waregem. Sinds jaar en dag is er een bewonerscomité actief dat onder andere zorgt voor de jaarlijkse wijkfeesten tijdens het eerste weekend van juli.

De Waterhoek ligt tussen de Gentseweg, Expresweg en Desselgemsesteenweg. Dit gebied omvat de Tapuitstraat, de Waterstraat, de Kruiskesstraat, Renthuisstraat en Weststraat.

“We organiseren voor het eerst een schlagerfestival”

Dit jaar zijn de Waterhoekfeesten van vrijdag 29 juni tot zondag 1 juli. Omdat het de veertigste editie is, hebben de organisatoren enkele ‘speciallekes’ toegevoegd aan het programma van de driedaagse.

“Tijdens de festiviteiten geven we in totaal veertig boeketten weg aan de bezoekers”, geeft bestuurslid Koen Delie mee.

Citroenjenever

“Daarnaast bieden wij iedereen op zaterdagavond een zelfgemaakt drankje aan: citroenjenever. Zondag verloten we vier gratis ballonvaarten onder degenen die aanschuiven voor onze grote barbecue. Nog op zondag stellen wij ons gloednieuw Smoelenboek voor. Dat is een boek over en van de wijk dat wij gratis onder de Waterhoekers gaan verdelen. Al deze extraatjes om de veertigste verjaardag te vieren van ons feest, zijn een aanvulling op de algemene programmatie voor de driedaagse.”

Het comité biedt diverse activiteiten aan die zowel de jongste als de oudste generaties willen bereiken. Dat zijn onder andere een namiddag voor de kinderen en ook één voor de senioren, een minivoetbaltornooi dat druk bezet is, een vinkenzetting en een workshop bloemschikken. Top is zeker de barbecue van zondagmiddag, waarvoor zich altijd minimum vijfhonderd bewoners inschrijven.

Koen Delie: “Nieuw dit jaar is het eerste schlagerfestival in de feesttent met Sam Gooris, David Van Dyck, Salim Seghers, Michael Lanzo en Frank Valentino. We houden ook een Fun Run op zaterdagmorgen. Dat is een leuke stratenloop doorheen de wijk. Ons huisorkest Azdamme is na jaren afwezigheid opnieuw present op zondag. Voor de veertigste editie is het heel zeker een stevige en mooie affiche.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier