Waregemse trajectcontroles pas vanaf mei operationeel

Kristof Chanterie op het kruispunt van de Desselgemseweg met de Caseelstraat waar je op de achtergrond de palen met de camera's ziet richting Expresweg. (DJW)
Redactie KW

De trajectcontroles in Waregem zullen pas werken vanaf mei, maar nu al denkt de bevoegde schepen Kristof Chanterie aan uitbreiding.

De palen met camera’s zijn geïnstalleerd en ook de borden van dorpskom plus zone 50 staan op de plek waar ze moeten staan: in de Desselgemseweg aan het kruispunt met de Caseelstraat en dan vijfhonderd meter verderop tot over café de Toekomst. Hetzelfde is het geval in de Wortegemseweg voor de strook tussen de Nachtegaallaan en de grens met Wortegem. En aan het op-en afrittencomplex met de E17 staan er eveneens camera’s. Kortom: alles, of toch zo goed als, is klaar om de trajectcontroles op te starten om de snelheidsbeperking tot 50 kilometer strikt te doen naleven. Wie de limiet overschrijdt krijgt een boete.

Speciale borden

Schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie: “Eigenlijk had de trajecontrole al moeten werken maar er zijn nog enkele technische ingrepen nodig om het systeem synchroon te laten verlopen met dat in de controlekamer van politiezone Mira. Het gaat over het correct afstemmen van de systemen op elkaar zodat overtredingen door de politie onmiddellijk worden geconstateerd. Nog enkele weken geduld daarvoor. In de loop van mei is alles op de drie verschillende locaties operationeel.”

“Naast de verkeersborden die er nu al staan laten wij nog speciale borden installeren waarop duidelijk staat dat er op die locaties trajectcontroles zijn”, aldus Chanterie. “De camera’s zelf zijn van het ANPR-type. Daarmee worden niet alleen snelheidsovertreders geregistreerd maar maken die ook nummerplaatherkenning mogelijk. Dat is zeker aan het op-en afrittencomplex met de E17 nodig, waar je op die manier meer veiligheid kunt verzekeren.” Nog een ander voordeel is dat zij vrachtwagenbestuurders betrappen die de tonnagebeperking in de zone aan hun laars lappen.

“Het volledig systeem willen wij in alle invalswegen naar Waregem invoeren”,voegt schepen Chanterie er nog aan toe. “Onder andere ook in de Deerlijkseweg, de Vichtseweg, Nokerseweg, Kruisthoutemseweg, Zultseweg. Dat gebeurt na een evaluatie over de trajectontroles die in mei van start gaan.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier