Waregemse ijspiste verwelkomt 10.000ste bezoeker

Redactie KW

Zaterdagnamiddag rond 15 uur mocht het schepencollege onder leiding van burgemeester Kurt Vanryckeghem de 10.000e bezoeker verwelkomen aan de ijspiste die opgesteld staat in Park Baron Casier.


Het is de tiende keer dat het stadsbestuur een ijspiste geplaatst heeft in Park Baron Casier aan de Stationsstraat. Op vrijdag 5 december opende schepen van Feestelijkheden Chantal Coussement de ijspiste, maar toen kon niet onmiddellijk geschaatst worden. De nacht voordien hadden vandalen de afkoeling gesaboteerd waardoor er geen ijsvorming was geweest. In de loop van de avond werd alles echter nog in orde gebracht zodat het schaatsplezier op de 600 m² piste mogelijk was.

10.000ste bezoeker

Zaterdagnamiddag om 15 uur mochten de organisatoren de 10.000ste bezoeker verwelkomen op de piste. “In het verleden, met een piek van meer dan 15.000 bezoekers vorig jaar, geraakten we steeds aan 10.000 bezoekers en ook nu zullen we dat aantal ruim overschrijden”, zegt verantwoordelijke Rik Steeland. De gelukkige is de pas twaalf jaar geworden Berre Bossuyt uit Deerlijk. Hij kwam in het gezelschap van zijn papa Chris en zus Bo voor de eerste maal naar de Waregemse piste afgezakt voor een uurtje schaatsplezier. Berre mocht een Waregembon en een rugzak in ontvangst nemen uit de handen van burgemeester Kurt Vanryckeghem en de schepenen Rik Soens, Joi Neirynck en Bart Kindt. De ijspiste is nog open tot 4 januari 2015.

(YVW – foto HDV)