Waregemse Handelaars pakken op 10 en 11 november uit met culinaire proevertjes

© Jozefien Eggermont
Redactie KW

De Waregemse Proevers zijn op 10 en 11 november aan hun derde editie toe. Een twintigtal standhouders pakt uit met de lekkerste hapjes en wil de bezoekers culinair verwennen aan hun stand.

Samen met Jan Goossens van restaurant De Koetsier geeft Kristiana Hanssens van hotel De Peracker en restaurant De Geestige Steen in de Caseelstraat in Nieuwenhove het evenement mee vorm. Ze staat er zelf ook met een stand.

Drie jaar geleden kwam de vraag vanuit de stad Waregem en het platform van toerisme om iets te organiseren. Daaruit ontstond het concept van de Waregemse Proevers. Bezoekers kunnen vouchers kopen waarmee ze aan de verschillende standen hapjes of een drankje kunnen proeven. “Een twintigtal handelaars brengt het beste van zichzelf. Er staan onder meer restaurants, traiteurs, broodjeszaken, delicatessenzaken en wijnhandelaars. Van elke sector hebben we slechts enkele zaken toegelaten om een mooie mix te kunnen creëren”, legt Kristiana Hanssens uit. Samen met Jan Goossens van restaurant De Koetsier uit de Marcel Windelsstraat organiseert ze Waregemse Proevers.

(JE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier