Waregemse Gordel kan rekenen op ruim 2.000 deelnemers

© DJW
Redactie KW

De zeventiende Waregemse Gordel van zondag 8 juli was één van de meest succesrijke sinds het begin en kreeg 2.000 recreatieve sporters aan de inschrijvingstafel die voor het tweede jaar op rij op het Boekenplein stond. Voorzitter Rik Verhaeghe en zijn collega’s waren samen met vele andere vrijwilligers present om een perfect verloop van de sportieve zondag mogelijk te maken.

“Wij hebben in elk geval weinig of geen problemen gekend”, aldus Voorzitter Rik Verhaeghe. Alles liep nagenoeg perfect. Nagenoeg alle routes kregen procentueel hetzelfde aantal sportievelingen als voorgaande edities. Opvallende vaststelling: de 50 kilometerroute blijft aan populariteit winnen, met dank aan de elektrische fiets. Om te wandelen was het blijkbaar iets te warm op de tweede zondag van juli”

Nagenoeg alle routes kregen procentueel hetzelfde aantal sportievelingen als voorgaande edities. Opvallende vaststelling: de 50 kilometerroute blijft aan populariteit winnen, dankzij de elektrische fiets. Om te wandelen was het blijkbaar iets te warm op de tweede zondag van juli. Onze medewerker Jan Decock fietste en wandelde enkele deelnemers tegen het lijf.

Alle routes en wandelingen waren door de organisatie goed aangeduid voor de deelnemers. Piet Laporte en Marianne Coppens (links op foto boven) maakt er een ontspannende zondag van en kozen voor de dertig kilometer. Voor Brian Joye en Lieven Vercruysse mocht het ietsje meer. Zij schreven zich in voor de vijftig kilometer. Deze afstand kreeg van vele deelnemers zelfs de voorkeur.

Waregemse Gordel kan rekenen op ruim 2.000 deelnemers
© DJW

Het deed Johan Korber (links) en Nico Bekaert deugd na de vijftig kilometer richting Harelbeke, Deerlijk en Zwevegem die zij achter de rug hadden: een fris pintje dat smaakte naar meer. “Wij vertrokken al om 8 uur. Kwestie van niet te veel zon. ‘s Morgens is het mooi fris en aangenaam om de Gordel op een zonnige zondag te rijden”,vertelden Johan en Nico.

Waregemse Gordel kan rekenen op ruim 2.000 deelnemers
© DJW

Wouter en Françoise Debrabandere genoten samen met hun eenjarig dochtertje Elena van de bijzonder mooie Gordeldag. Op het Boekenplein schreven zij zich in voor een gezellige wandeling van zes kilometer. Elena was er zeker helemaal klaar voor om met papa en mama te genieten van enkele mooie plekjes in het Waregemse.

Waregemse Gordel kan rekenen op ruim 2.000 deelnemers
© DJW

“Ik ben Philip Himpe. En ik ben eveneens Philip Himpe. Dat is geen grapje, neen.” Beide heren met dezelfde voornaam en met dezelfde familienaam maar met een verschillende shirt waren heel ontspannen na hun sportieve Gordelprestatie. “Eigenlijk gaat het nog een beetje verder”,wist Philip (rechts) die gemeenteraadslid is voor CD&V. “Onze echtgenotes komen uit dezelfde straat. Waarschijnlijk is dat wel toeval. Of niet?”

Waregemse Gordel kan rekenen op ruim 2.000 deelnemers
© DJW

Na afloop werden onder de deelnemers meer dan zestig prijzen verloot. En er waren ook nog eens zes hoofdprijzen. De organisatoren (zie boven, vlnr: Joan Van Weehaeghe, Christoph Vandekerckhove, Jolien De Keyzer, Jan Vandeginste, Rik Verhaeghe en Betsy Rogé) kunnen terugblikken op een erg zonnige en geslaagde editie van de Waregemse gordel. De opbrengst van deze editie wordt geschonken aan het medisch centrum Notre Dame de la Providence in Burkina Faso. Deze keer is er dringend een 4×4-voertuig nodig voor het ziekenvervoer ter plekke. Rik Verhaeghe: “Wij maken halfweg september het bedrag bekend dat wij aan de vzw zullen schenken. Dat zal gebeuren tijdens een korte plechtigheid. En voor de meer dan tachtig vrijwilligers die ons hielpen bij deze editie regelen wij nog een etentje als bedanking.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier