Waregemse brouwerij Gaverhopke krijgt goud voor Den Twaalf

't Gaverhopke werd in 2007 overgenomen door Gudrun en Bruno. © YVW
Redactie KW

Tijdens de recente Beer Award behaalde het Gaverhopke goud met het bruin bier ‘Den Twaalf’ in de categorie ‘Bruin > 6,5%’. Gudrun en Bruno zijn dan ook heel trots met deze erkenning als kleine brouwerij, toch een beetje een buitenbeentje in de brouwerswereld.

‘t Gaverhopke bestaat sinds 1994 en werd in 2007 overgenomen door Gudrun en Bruno. Na 10 jaar sleutelen aan het recept van dit bier is dit dan ook de kroon op het werk. De brouwerij is momenteel gevestigd in de historische kasteelhoeve ‘Goed te Nieuwenhove’. In het totaal werden 14.732 stemmen gehaald voor deze awards.

In 2012 vroegen Bert en Roeland zich af hoe het met onze Belgische bieren gesteld was. Overal klonken er vreugdekreten over gewonnen prijzen op bierfestivals in de hele wereld. Het was echter niet duidelijk welk bier nu waar had gewonnen, laat staan dat er een overzicht bestond. Het idee Beer Awards was geboren. Na een voorzichtige start op Tumblr en een tweede doorstart onder eigen naam, bestaat deze website nu zo’n goede drie jaar. Sinds die tijd heeft het Beer Awards-team zich ook versterkt met Tim die, als econoom, de cijfers en financiën beheert.

Beer Awards is niet alleen een website, het is ook een evenementenbureau met een uitstap naar de tweejaarlijkse Toer de Geuze als hoogtepunt. Ondertussen is de Beer Awards-database uitgebouwd rond alle Belgische bieren die ooit ergens een prijs hebben gewonnen en vormt deze het hart van deze website. Combineer dat met het enige en grootste Digitale Bierfestival ter wereld en je hebt een frisse kijk op wat Belgisch bier allemaal betekent voor ons, liefhebbers.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier