Waregems-Filipijns koppel organiseert benefiet voor slachtoffers tyfoon Haiyan

Romy Corpuz, Veerle Verschueren en dochters Tala en Sinag trekken deze zomer naar de Filipijnen om er te helpen opbouwen. Fred Verhaeghe (tweede links) helpt mee geld inzamelen met een bloemenworkshop. (Foto JE)
Redactie KW

De slachtoffers zijn er nog niet bovenop en om hen te steunen, organiseren Veerle Verschueren en Romelito ‘Romy’ Corpuz een benefiet en bloemenworkshop op vrijdag 6 juni.

Tot 2002 woonden Veerle (53) en Romy (49) samen met hun dochters Tala (18) en Sinag (17) in de Filipijnen. Veerle was er actief in de grootste vrouwenorganisatie Gabriela en Romy engageerde zich voor boerenorganisatie KMP. Tot 2002 zaten ze ook allebei in vissersorganisatie Pamalakaya. Ze zijn lid van solidariteitsbeweging Ugnayang Pilopino Sa Belgium. Nu woont het gezin in de Albert Servaeslaan in Waregem, maar de band met de Romy’s thuisland is niet doorgeknipt, integendeel.

Volksorganisaties

Daarom zetten ze in december al acties op het getouw, samen met de Waregemse scholen Torenhof, Keukeldam, Vibso, Heilig Hartcollege en ook de stad, de muziekacademie en de Filipijnse gemeenschap in Waregem. Dat leverde 8.900 euro op. “Nu komt het er vooral op aan om hen boten te geven zodat ze weer aan de slag kunnen. De Filipino’s willen zelfbedruipend zijn zodat ze op eigen benen kunnen staan”, legt Veerle uit. “Om dat op te starten, is er geld nodig.”

Daarom organiseren Romy en Veerle op 6 juni een workshop bloemschikken. “Mijn neef Fred Verhaeghe is leraar Groendecoratie aan de Provinciale Tuinbouwschool in Kortrijk. Hij zal de workshop leiden en ‘s avonds gaat iedereen met een eigen stukje naar huis”, aldus Veerle.

(JE-foto JE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier