Waregemnaar Omer Clement viert 101ste verjaardag

Omer Clement blaast vandaag 101 kaarsjes uit. © HDV
Redactie KW

Vandaag ontvangt Omer Clement in gezelschap van zijn familie een afvaardiging van het schepencollege op zijn appartement aan de Oscar Verschuerestraat op het aperitief naar aanleiding van de viering van zijn 101ste verjaardag.

Omer Clement werd geboren in Wingene op 11 maart 1917 en woont op de eerste verdieping van een appartement aan de O. Verschuerestraat.

Omer was getrouwd met Julia Vereecke uit Amiens die in 2003 overleed, en kreeg met haar zes kinderen: Erwin, Claude (12 jaar geleden overleden), Dirk, Katrien, Hendrik en Jean-Pierre.

Stationschef

Omer kwam met zijn familie in februari 1955 in Waregem wonen en werkte toen al een tijdje als NMBS-medewerker in Ingelmunster, Lichtervelde, Brugge en Merelbeke.

Waregem was de eerste grote test als chef tweede klasse. Omer woonde aanvankelijk in het huis van de vroegere stationschef in de Stationsstraat en leidde een team met acht klerken en één kassier. Na 1962 werd hij inspecteur P. O. en adjunctchef Kortrijk tot 1971 om daarna tot 1982 chef te worden in het eindstation Oostende waar hij zijn bureau kreeg in de Koninklijke ontvangstplaats.

Op 1 april 1982 ging Omer wel verdiend op rust na ruim veertig dienstjaren en bleef in Waregem, nu op een appartement aan de O. Verscheurestraat, wonen.

Groot lezer

Omer is een echte bibliofiel en onder meer een grote fan van de Franse schrijver Marcel Proust. Hij heeft in zijn prachtige bibliotheek wel een tachtigtal boeken van één van de belangrijkste schrijvers van de negentiende eeuw in zijn bezit.

Nu mag hij onder andere burgemeester Kurt Vanryckeghem ontvangen in gezelschap van zijn familie. (YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier