Waregem wil nieuwe brandweerkazerne

De huidige brandweerkazerne aan de Weversstraat © DJW
Redactie KW

Het stadsbestuur heeft de intentie om een nieuwe brandweerkazerne te bouwen, maar een renovatie en herinrichting van het huidig gebouw aan de Weverstraat kan ook.

Daarover is nog absoluut geen beslissing gevallen. Voor alle zekerheid laat het schepencollege na budgetwijziging in elk geval een miljoen euro inschrijven. Als reserve en als mogelijkheid om direct te kunnen handelen indien een opportuniteit zich opdringt.

“Wij hebben nog niets beslist”, duidt schepen van Financiën Rik Soens (CD&V). “Blijft het de Weverstraat? Of opteren wij voor een andere locatie? Dat blijft momenteel een vraag. Wel gaan wij nu al een bedrag inschrijven om zo vlug mogelijk te beslissen als wij bijvoorbeeld de kans krijgen een perceel grond aan te kopen op een plaats die geschikt lijkt om een nieuwe kazerne te bouwen. In zulke gevallen moet je centen al hebben vastgelegd.”

Welk type van kazerne het wordt zal in elk geval ook afhangen van Fluvia, de overkoepelende brandweerorganisatie waartoe Waregem sinds begin dit jaar behoort.

“Dat ene miljoen is maar een deel van het nog te ramen bedrag voor een nieuwe kazerne”, aldus Rik Soens. “Maar ik maak mij sterk dat je in totaal al vlug drie tot vier miljoen euro nodig hebt.”

(DJW/ foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier