Waregem Koerse Feesten kreunen onder de hitte

De (kinder)activiteiten in het park Casier lokten zaterdagnamiddag minder volk dan andere jaren. © HDV
Redactie KW

Zowel de Steepleworp (donderdagavond) als de Kleinste Steeple (zaterdagnamiddag), activiteiten die gewoonlijk veel kleine kinderen lokken, haalden (iets) minder belangstelling dan gewoonlijk.

Noemenswaardige incidenten bleven tot dusver uit in het feestgewoel. “Maar de grote hitte heeft zeker de activiteiten voor kleine kinderen al parten gespeeld”, aldus burgemeester Kurt Vanryckeghem. “Zo kwam er een kwart minder volk dan gewoonlijk naar de Steepleworp op donderdagavond. Ook de Kleinste Steeple had te lijden onder het tropische weer, ondanks de inzet van vernevelaars.”

Er gelden de hele feestweek strenge veiligheidsmaatregelen. Zo worden de centrumstraten maandag met vrachtwagens en (beton)blokken afgesloten voor voertuigen, terwijl rugzakken, grote handtassen of frigoboxen op alle evenementen verboden zijn. Bovendien is er op de drukbevolkte plaatsen camerabewaking. Cafébazen moeten zich dan weer schikken naar een strenger geluidsplan, waarbij ze ervoor moeten zorgen dat de muziek die ze draaien tot hun eigen terrassen beperkt blijft. Volgens de burgemeester wordt die oproep tot dusver goed opgevolgd.

Vandaag zondag vindt in het stadspark Casier het multicultureel festival Mabatobato plaats en morgen verwelkomt het park, na afloop van de jaarmarkt in de centrumstraten, Laura Tesoro en Natalia. Dinsdag is er dan de Grote Steeplechase van Vlaanderen op de hippodroom. De Waregem Koersefoor blijft op de Markt staan tot en met woensdag 31 augustus.

(TVW)