Ward Hanssens wandelt 200 km voor dierenasiel De Grensstreek

© Staelens Rudy
Redactie KW

Op zaterdag 9 augustus wandelt Ward Hanssens in Bornem de Dodentocht en amper een week later start hij in Torhout in de nieuwe wandeltocht In Vlaamse Velden waar hij nog eens 100 kilometer wil wandelen.

Ward Hanssens steunt samen met zijn vrouw Tatiana Heernaert dierenasiel De Grensstreek. Ze adopteerden er al een hond Aiko en een kat Charly. (Foto RSW)
© Staelens Rudy

Met de Dodentocht is Ward Hanssens (35) uit de Moerstraat niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar wandelde hij gezwind de 100 kilometer en schonk hij 700 euro aan het dierenasiel. “Zowel mijn vrouw als ik zijn het dierenasiel enorm genegen. We hadden al een hond uit het asiel geadopteerd en dit jaar hebben we ook nog een katje geadopteerd. We hebben ook enorm veel respect voor het werk dat die mensen daar doen”, legt Ward uit. “We doen dan ook alles wat we kunnen om hen te steunen, onder meer door naar activiteiten die ze organiseren te gaan. En zo is ook het idee ontstaan om iets voor hen te doen. Ik wandel enorm graag en zo heb ik vorig jaar besloten om de Dodentocht te doen. Toen ik hen de cheque overhandigde, heb ik meteen beloofd om het nog eens te doen.”

Sportarts en kinesist

Ward wandelt dit jaar niet alleen de Dodentocht, hij neemt op vrijdag 15 augustus ook deel aan de nieuwe wandeltocht In Vlaamse Velden die rond Torhout gewandeld wordt. “Het worden er inderdaad twee keer honderd op minder dan een week tijd”, beseft hij. “Of dat zal lukken? Ik hoop het. Ik ben vorige week nog bij mijn huisarts geweest en hij is zelf marathonloper terwijl hij ook sportarts is. Mijn hart wordt door die inspanningen niet extreem belast. Hij vermoedt dat ik die tochten zal aankunnen maar uiteindelijk zal ik naar mijn lichaam moeten luisteren. Er zijn de blaren, de gewrichten, het weefsel, de overbelasting… Ik denk op vandaag niet zo veel aan de Dodentocht maar eerder aan de tweede wandeltocht.”

(Lien)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

>> Wie Ward en het dierenasiel De Grensstreek wil steunen kan tien euro storten op BE28 363 0732136 20 of contact opnemen met Ward via Facebook.