Ward en Tyrone trokken naar Expeditie Noord Noorwegen

Ward en Tyrone beleefden een onvergetelijke tiendaagse in Noorwegen. (Repro FODI)
Redactie KW

Van zaterdag 15 tot dinsdag 25 augustus verbleven Ward Tyberghien en Tyrone Nuytten in Noorwegen, waar ze deelnamen aan de survivalwedstrijd Expeditie Noord.

Expeditie Noord was een survivalwedstrijd, waaraan zes duo’s deelnamen. Tyrone (23) en Ward (21) uit Ingelmunster werden op de luchthaven Schiphol verwacht. Ze mochten enkel het hoogstnodige meenemen. Van daaruit reisden ze naar Noorwegen, waar ze tien dagen lang – op eigen houtje – een volledige trip moesten afwerken. “Er namen zes duo’s deel. Het was een combinatie van Expeditie Robinson en Peking Express, met allerlei verschillende opdrachten die punten opleverden. Het was echter niet enkel pure competitie, want uiteindelijk zag je ook nog wat van het prachtige Noorwegen”, zegt Ward.

“De opdrachten waren niet gemakkelijk. Alles was zwaar, maar ook heel goed georganiseerd. We hebben ons allebei tien dagen lang enorm geamuseerd.” Tyrone knikt en zegt: “Tien dagen lang verbleven we op vooral onbekende plaatsen in Noorwegen, waar we het tegen elkaar opnamen in outdoorsporten en robinsonproeven. Er zaten redelijk stevige trektochten en opdrachten bij. Noorwegen is een prachtig land en de andere deelnemers waren heel aangename mensen. Ook de opdrachten waren in prachtige gebieden en dus viel het zeker niet tegen om eens een stevige wandeling, mountainbikerit of kajaktocht te maken.”

(PADI – foto FODI)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier