Wandeltocht Dwars door de Westhoek op 9 maart

We herkennen zittend Sabine Goudeseune, Kristien Patou en Christiane Goudeseune en staand Christiane Moncarey, Frans Jonckiere, Dirk Vangheluwe, Jean-Pierre Debey, Brigitte Indevuyst en Magda Lemaire. (Foto dvdb)
Redactie KW

Voor de 27ste maal organiseren de Vlamertingse Westhoekstappers hun wandeltocht Dwars door de Westhoek op zondag 9 maart.

Starten kan vanaf 7 uur tot 15 uur in het OC van Vlamertinge. Er is keuze uit vijf afstanden, van 6 tot 30 km. De kortste afstand wordt vooral in de omgeving van de Vlamertingse dorpskern gewandeld. Niettemin zitten er in deze lus enkele pareltjes verscholen. Het pad rondom het kasteeldomein Du Parc is een streling voor het oog en enkele landelijke wegen geven zicht op de West-Vlaamse heuvels. Wie kiest voor langere afstanden begeeft zich langs de golvende boorden van de Kemmelbeek naar Reningelst met zicht op de Heuvellandse bergen.

Oorlogsverleden

De 10 km stapt via de Casselstraat terug naar het OC in Vlamertinge. De 25 en 30 km wandelaars maken van hieruit een extra lus naar en doorheen de Galgebossen. Terug in de rustpost Brandhoek sluiten deze afstanden aan met de 15 km stappers. Een deel van de wandelingen roepen herinneringen op aan de Groote Oorlog. De 22 en 30 km gaan richting Reningelst langs een parcours tussen Poperinge en het Heuvelland. Wie zich inschrijft voor de 30 km mag zich verheugen op een extra lus richting Heuvelland. Via het dorp Reningelst en de Heuvellandseweg maakt men een verkennende trip op de rand van Westouter waar weer ongerepte natuur in een lichtgolvend landschap te zien is.

(dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier