Wandelnetwerk Land van Streuvels is nu officieel in gebruik

In het Sint-Arnolduspark werd het wandel netwerk Land van Streuvels ingehuldigd. © Willy Depraetere
Redactie KW

De opening vond deze morgen plaats in het Sint-Arnolduspark in Tiegem, dat ook het hart vormt van dit tiende wandelnetwerk van Westtoer.

De naam van het nieuwe netwerk verwijst naar de schrijver Stijn Streuvels, wiens woonhuis ‘Lijsternest’ in Ingooigem recent nog door de provincie West-Vlaanderen is gerenoveerd en ingericht als museum en schrijversresidentie. Het Lijsternest ligt uiteraard ook op dit netwerk : aan knooppunt 73 kan je hier perfect je wandeling starten.

Maar er zijn ook nog 156 andere knooppunten die je op dit wandelnetwerk van in totaal 119 kilometer wandelplezier kan afstappen. Ze bevinden zich in alle deelkernen van Anzegem, en ook in de Zwevegemse deelgemeente Otegem.

Zachte ring

De gemeente Anzegem is maar wát trots op deze nieuwe realisatie, en schepen Noël Veys kondigde voor de toekomst heel wat initiatieven aan op het gebied van de zachte recreatie. ‘De zachte ring om Anzegem’, een fietslus van 27 kilometer over de diverse deelgemeenten en bezienswaardigheden, is er alvast een van, en heel recent werd deze ring al op het terrein bewegwijzerd met rechthoekige groene fietsbordjes.

Toerisme Vlaanderen verleende ruime financiële steun aan de realisatie van het wandelnetwerk ‘Land van Streuvels’. De wandelkaart in scheurvrij en waterbestendig papier kost 6 euro en is te verkrijgen bij Westtoer, en op de toeristische diensten van Anzegem, Zwevegem en Wortegem-Petegem.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier