Wandelende Dino’s zamelen 5.000 euro voor vzw Koester in tijdens Dodentocht

Redactie KW

Drie collega’s van de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement, die zich samen TeamBram noemen, stapten dit jaar samen met hun dino de Dodentocht. De opbrengst van die uitdaging gaat naar vzw Koester, een vzw die zich inzet voor zorg in de thuisomgeving voor ouders bij wiens kinderen kanker werd vastgesteld. Freya Perdaens, Bart Smans en Kortrijkzaan Jorgen Deman stapten 5.000 euro bijeen.

Vorig jaar Konden Freya, Bart en Jorgen op dezelfde manier meer dan 8.200 euro in voor Kinderkankerdag ophalen, maar dit jaar kreeg het verhaal een persoonlijke invulling. “Onze collega verloor zijn zoontje Bram aan de vreselijke ziekte“, aldus de stappers. “Tijdens de moeilijke periode tussen behandelingen door hebben zij enorm veel steun gehad van vzw Koester, een organisatie die ouders bijstaat in thuisverzorging. Koester is een deelorganisatie van het Kinderkankerfonds. Terwijl de inzameling die we vorig jaar deden dus nog een ver-van-mijn-bed-show betrof, werd dit jaar erg pijnlijk duidelijk hoe dichtbij deze vreselijke ziekte toeslaat.”

Elk van de collega’s koos een versie van Brams favoriete knuffel, een dino, en nam die als gezelschap mee voor de wandeling van 100 kilometer. Ze wisten met hun actie heel wat mensen te overtuigen om vzw Koester te steunen, zodat deze met hun werking nog vele ouders kunnen steunen in moeilijke dagen. In totaal werd meer dan 5.000 euro ingezameld. “Tijdens het wandelen voel je vermoeidheid en pijn, maar dat kan je snel verbijten als je de pijn indenkt die andere mensen moeten verwerken”, besluit het trio in koor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier