Wandelend Paard organiseert vierde kleine steepletocht

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De vierde editie van de kleine steepletocht op zondag 18 maart staat volledig in het teken van de Eerste Wereldoorlog.

Startplaats is school Zonneburcht in de Sint-Jozefstraat 3. Starten kan van 7.30 tot 15 uur. Er kan gekozen worden uit volgende afstanden: 5, 9, 12, 18 en 25 kilometer. Het inschrijvingsgeld bedraagt 1,50 euro of ledenkorting van 0,40 euro. Dankzij de steun van het schepencollege is er gelegenheid om gratis het museum Hippowar te bezoeken. Dit wordt uitzonderlijk voor de wandelaars op zondagmorgen opengesteld. Voor de geïnteresseerden is er een gids ter beschikking die een deskundige uitleg kan verschaffen.

Verder is er ook een tijdelijke tentoonstelling rond de bezetting. Aan de hand van tekstaffiches wordt het dagelijkse leven onder de Duitse bezetting in beeld gebracht. Zo bieden de affiches ons informatie over voedselopeisingen, vluchtelingen, het militaire verloop van de oorlog, censuur en spionage.

Warme maaltijd

Voor de wandelaars die een grotere afstand afleggen is er de mogelijkheid om de Amerikaanse begraafplaats aan te doen. Flanders Field American Cemetery is de enige Amerikaanse begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog in België. Op wens van de nabestaanden werden de soldaten in het buitenland begraven of gerepatrieerd naar een militaire of gemeentelijke begraafplaats dichter bij huis. 368 soldaten vonden in Waregem hun laatste rustplaats en nog eens 43 staan vermeld op de Muur van de Vermisten.

Deze wandeltocht is in samenwerking en ten voordele van Zonneburcht, de school voor buitengewoon lager onderwijs. Een warme maaltijd is te verkrijgen aan 12 euro per persoon, voor de kinderenzijn er frietjes met frikadellen 6 euro. Meer informatie vindt u hier.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier