Wandelen voor Elise en het Kinderkankerfonds

Meter, oma en tante van Elise in het Trefpunt in Lendelede net vóór de start van hun 7 kilometer. Van links naar rechts: oma Claudine Deceunicnk, tante Sabrina Heggermont, meter Steffi Van Eenooghe met dochter Elisa De Muer. © Foto CLY
Redactie KW

Wielrenner Jani Desmet (27) vertrok zaterdagmorgen om 6 uur vanuit Lendelede met 25 kompanen voor een voettocht van 55 kilometer naar Oostende. Om de 8-jarige Elise Deceuninck uit Ingelmunster, die op 9 juni overleed aan een hersentumor, te herdenken.

De hersentumor van Elise werd in het ziekenhuis ontdekt, nadat Elise Deceuninck, dochtertje van Nico Deceuninck en Brinda Velghe, thuis tegen een poort gevallen was. Bestralingen konden niet helpen, haar ouders en naaste omgeving konden haar laatste levensmaanden alleen maar draaglijker maken. Op 9 juni overleed Elise.

Wandeltocht op dag dat Elise 9 jaar zou worden

Postbode Jani Desmet uit Lendelede, vriend aan huis bij de familie Deceuninck, fietst, net als Elise’s vader Nico, voor de liefhebbersploeg Ruwoma/Alno uit Wakken. Ze trainen vaak samen en tijdens een van die trainingen zei Jani dat ze eens iets zouden moeten doen om Elise te herdenken. Het moest een uitdaging zijn en fietsen is dat niet voor hem. Een wandeltocht zou wel een uitdaging zijn. En zo besloot hij te voet van Lendelede naar Oostende te wandelen en nodigde iedereen uit mee te wandelen op 31 oktober, de dag dat Elise 9 jaar zou worden. Inschrijvingsgelden en sponsoring worden geschonken aan het Kinderkankerfonds.

“Voor de kortere wandelingen van 7 en 15 kilometer zijn er omstreeks 11 uur deze voormiddag al een 100-tal wandelaars vertrokken”, zegt Hanne Vansteenkiste, de vriendin van Jani Desmet. “Ze kunnen nog wandelen tot 14 uur deze namiddag. Er waren wel 300 kaarten verkocht, maar of ze allemaal de wandeling zullen doen, weten we nu nog niet.”

Ook familieleden stappen mee

Brinda Velghe, de mama van Elise Deceuninck, volgt de voettocht van Jani in een volgwagen. “We zijn nu op 4 kilometer van Torhout, halfweg de tocht, en Jani en zijn medewandelaars voelen zich nog altijd uitstekend”, zegt ze. “In Torhout wordt er iets gegeten in de Food Bar om dan de resterende 25 à 26 kilometer naar Oostende aan te vatten. We denken dat we vanavond om 19 uur terug in ‘t Trefpunt in Lendelede zullen aankomen met de bus.”

Stephie Van Eenooghe, de meter van Elise, wandelde 7 kilometer, samen met Claudine Deceuininck en Sabine Eggermont uit Ingelmunster (respectievelijk oma en tante van Elise), haar man Koen Demuer en hun kindjen Elisa (7) en Elias (4). “We wilden erbij zijn, maar 55 kilometer is een beetje te veel voor ons. Mijn pa Eddy Deceuninck stapt wel de 55 kilometer mee. Toch een mooi initiatief van Jani om Elise op die manier te herdenken. En dat zoveel mensen meeleven met de familie is ongelooflijk.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier