Walter en Flory (beiden 84) gehuwd tijdens feestelijke eucharistie

29/08/16 om 06:34 - Bijgewerkt om 06:34

In de kapel Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen vond zondagavond 28 augustus het huwelijk plaats van Flory Witdoeckt en Walter Van den Kieboom.

Walter en Flory (beiden 84) gehuwd tijdens feestelijke eucharistie

Flory Witdoeckt en Walter Van den Kieboom namen tijdens de vredeswens plaats tussen de voorgangers tijdens hun huwelijksmis. © (Foto BVO)

Het huwelijk is opmerkelijk, want bruid en bruidegom zijn 84 jaar jong en kennen elkaar al meer dan een halve eeuw. Op 17 juni trouwden ze al op het Oostendse stadhuis, nu volgde het kerkelijk feest. De viering werd opgeluisterd door het multicultureel koor Matondo, waar Flory zangeres is.

Walter en Flory zijn tot op de dag van vandaag actief in het verenigingsleven, waaronder de lokale esperantogroep La Konko. De liefde voor deze internationale kunsttaal bracht Flory en Walter dichter bij elkaar. Door hun sociaal engagement en ruime kennissenkring zat de kapel zondagavond afgeladen vol. De viering werd voorgegaan door deken Antoon Wullepit, pater Martin Mvibudulu en Dominique Ballegeer van Orbit (vroeger kerkwerk multicultureel samenleven). Na de viering volgde een receptie, verzorgd door vrijwilligers van Oxfam Wereldwinkel.

(BVO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!