Waarschuwing voor GAS-boete voor gevels met onkruid in Menen

Veel onkruid en mos stond er niet op de stoep van Tine Ducatteeuw. (GF) © GF
Redactie KW

De inwoners van de Koningstraat in Menen schrokken zich een hoedje toen ze deze week bijna allemaal een brief in de bus kregen waarin de gemeenschapswacht hen waarschuwde voor een GAS-boete omdat hun terrein, woning, gebouw, gevel of voetpad sterk begroeid is met onkruid.

Tine Ducatteeuw dacht dat het om een grap ging en mailde dan ook even naar de preventiedienst om te checken. Het bleek geen grap. Tine schrok vooral van de opmerking dat aanhoudende verwaarlozing tot een GAS-boete zou leiden. Tine, die als Tine Moniek poëzie schrijft, kroop meteen in haar pen om paal en perk te stellen aan dit euvel (tinemoniek.blogspot.be, red.).

“Propere invalswegen”

Burgemeester Martine Fournier stelt dat de schepenen na een plaatsbezoek aan de Koningstraat besloten hebben om actie te ondernemen. “We willen dat de invalswegen er proper bijliggen. In de Koningstraat was het erg, vandaar dat we de opdracht gegeven hebben aan de gemeenschapswachten om daar aandacht aan te besteden”, licht schepen van Leefmilieu Mieke Syssauw (Open VLD) de beslissing toe. (Lien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier