"Waarom moet het altijd over die hoofddoek gaan?"

04/05/17 om 12:47 - Bijgewerkt om 12:48

"Natuurlijk kom ik ervoor uit dat ik een gelovige moslima ben, maar ik pronk niet met mijn geloof. Ik weet zelfs niet of ik zelf een goede moslima ben..." Dat zegt Firdaousse Omari uit Heule. Ze is islamlerares aan de Athena-school in Heule. Maar ze is ook een hippe, goedlachse sportieve jongedame die badminton en squash speelt. Ze draagt geen hoofddoek, wel een modieus hoedje... als hoofddoek. "Maar waarom moet het altijd over die hoofddoek gaan?", vraagt ze zich tijdens ons gesprek af.

Helemaal vanzelfsprekend was het niet dat Firdaousse Omari een tijd geleden in Heule inging op de uitnodiging van de plaatselijke beweging.net (het vroegere ACW) om te komen speken over de islam. Het werd duidelijk dat zij met een erg open geest in het leven staat. Dat doet ze ook als ze voor de klas staat. Ze zal het tijdens ons gesprek herhaaldelijk benadrukken: "De collega's van alle levensbeschouwingen in onze school schieten bijzonder goed met elkaar op. Meer nog: aan hen heb ik te danken wie ik ben! Er was eens tijdens de vakantie een dicht familielid van een collega overleden. Zonder af te spreken waren we allemaal op de begrafenis. Pakkend vond ik dat."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!