Waardamse Tripel beste bier op Brugs Bierfestival

© GST
Redactie KW

De Waardamse Tripel van Jan De Waele en Levi Hogenhall is verkozen tot beste bier op het Brugs Bierfestival. Ondertussen zitten de twee mannen van ‘Brouwerij Stokhove’ niet stil.

Het verhaal van de Waardamse Tripel begon bij een burengesprek over de haag. Jan De Waele nodigde Levi Hogenhall uit om zijn eigen porto te komen proeven en al snel bleek dat beiden een grote voorliefde voor bier hadden. Beide heren besloten dan ook om zich samen te verdiepen in het brouwen. Via een goede vriend kwamen ze terecht bij Luc Vermeersch van brouwerij De Leite, waar ze vrijwillig een tweetal jaar hielpen meebrouwen aan het Leitebier. Na het opdoen van de nodige ervaring werd samen met Luc beslist om een proefbrouwing te maken. “Onder de licentie van Brouwerij De Leite, maar wel volgens ons eigen recept”, aldus Jan, en zo was de Waardamse Tripel geboren. “We hebben dan ook heel wat vrienden uitgenodigd om hem te komen proeven en daarbij werd de Waardamse Tripel lekker bevonden. Al snel werden er plannen gesmeed om een grotere capaciteit te gaan brouwen en we schakelden over op de installatie van 500 liter.”

“Nu moeten we in de eerste plaats met beide voeten op de grond blijven”, vertellen beide heren. “We hebben nu de Waardamse Tripel, maar we hebben al enkele ander bieren in wording zoals de Waardamse blonde ofwel Vijverling, een Waardamse dubbel bruin en een whiskybier Tripel Jack, dat speciaal voor restaurant Cowboy Up zal gebrouwen worden.”

(GS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier