Vurige optocht in De Panne

Redactie KW

Maandagavond stroomde het marktplein van De Panne vol met griezelfiguren en iets later weerklonk het tromgeroffel van de percussionisten van Brotherhood, die er al even angstaanjagend uitzagen. Reus Jan De Moerduivel zette de Halloweenstoet in met in zijn kielzog de percussiegroep, gevolgd door Pannenaren en toeristen van heinde en verre. De stoet trok door de Dumontwijk richting zeedijk voor de heksenverbranding, vurige animatie en het Halloweenvuurwerk als apotheose.

Het zachte nazomerweer heeft ervoor gezorgd dat er ongezien veel volk toestroomde voor de Halloweenstoet. Niet alleen Pannenaren maar ook Belgische en Franse toeristen hadden kosten noch moeite gespaard om in originele en angstaanjagende Halloweenoutfits ten tonele te verschijnen. Maar zelfs wie niet meeliep in de stoet had een duit in het zakje gedaan: de winkels hadden hun etalages aangekleed in Halloweenstijl, de bewoners van de Dumontwijk zorgden voor een Halloweensfeer met verlichte pompoenen, nevelinstallaties, kaarsen, er was zelfs een auto met een lijk verpakt in een tapijt

Op het strand spuwde de grote luchtballon voortdurend oranje vlammen de lucht in. De brandweermannen van De Panne hielden streng toezicht op het strand bij het verbranden van de heks. Daarna was het tijd voor animatie met vuurspuwende steltlopers, vuurdansen met een adembenemend klank- en lichtspel, er werd gratis pompoensoep en warme chocolade uitgedeeld en rond 20 uur waren alle Halloweengezichten ten hemel gericht voor een spectaculaire vuurwerkapotheose.

(MVO – foto MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier