VTI Roeselare presenteert gloednieuwe AERO-bike

De leerlingen van het VTI zijn trots op hun AERO-bike. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

VTI Roeselare selecteerde de leerlingen van het zevende specialisatiejaar computergestuurde werktuigmachines om in samenwerking met de Thomas More-hogeschool hun jongensdroom te bouwen: de AERO-bike, een elektrische motorfiets in titanium die de vergelijking kan doorstaan met de huidige 50cc aangedreven motorfiets.

Het idee van de AERO-bike ontstond drie jaar geleden. Vier studenten Ontwerp- en productietechnologie van de hoge school Thomas More, vatten het plan op om een elektrische motorfiets te bouwen uit titanium. In samenwerking met het vliegtuigbouwbedrijf ASCO zetten enkele studenten van het VTI in Roeselare de plannen om tot een prachtige motorfiets. “We zijn de enige niet-Brabantse school die mag deelnemen aan dit project”, zegt docent CNC-frezen en ontwerp Filiep Verpoucke trots. De AERO-bike bestaat voornamelijk uit titanium, een hoogwaardig materiaal dat hoofdzakelijk in de vliegtuigbouw wordt gebruikt. Vliegtuigbouwer ASCO uit Zaventem was meteen gewonnen voor het idee en stelde materiaal en machines ter beschikking van de leerlingen uit Roeselare.

TSO opwaarderen

“We zijn best fier op het resultaat,” zegt Filiep Verpoucke, “Het technisch onderwijs wordt nog steeds aanzien als tweederangsonderwijs. Wij willen aantonen dat dit beeld achterhaald is. Het technische onderwijs wordt met de bouw van deze motor zeker en vast opgewaardeerd.” Ook Oscar Van Collie, student computergestuurde werktuigmachines aan het VTI is fier op zijn prestaties. “In vier seconden rijdt deze AERO-bike 60 kilometer per uur. Het is een elektrische brommer, dus naast een mooi design is hij ook milieuvriendelijk.”

Je kan het resultaat komen bewonderen tijdens de openschooldagen van het VTI op zaterdag 14 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur en op maandag 16 mei van 9.00 uur tot 17 uur. (KT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier